Bakanlık harekete geçti, deprem sonrası fırsatçılık yapanlara göz açtırılmayacak!

Kahramanmaraş depreminin ardından otobüs firmalarının bilet fiyatlarını yükselttiğine ilişkin ortaya atılan iddialar, vatandaşların tepki göstermesine neden oldu. İddialar sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü harekete geçti.

Kahramanmaraş’ın Pazarlık ilçesinde 7.7; Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde dün gerçekleşen iki depremin bilançosu çok ağır oldu. 10 ili ve 13,5 milyon vatandaşı etkileyen deprem sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşları da harekete geçti. Bütün ekipleri ile sahada olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, aynı zamanda deprem döneminden istifade etmek istediği iddia edilen fırsatçılar ile mücadele başlattı.

Daha önce İzmir depremi sonrasında yaşanan battaniye fiyatlarındaki artış, pek çok vatandaşın tepkisini çekmişti. Aynı şekilde dün gerçekleşen deprem sonrası bölgeden sevdiklerinin naklini gerçekleştirmek için harekete geçen vatandaşlar, artan otobüs bilet fiyatları ile karşılaştı. Artan bilet fiyatlarının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden beklenen açıklama geldi.

FIRSATÇILIK BİR KEZ DAHA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Bakanlık harekete geçti, deprem sonrası fırsatçılık yapanlara göz açtırılmayacak!

Doğal afetlerden sonra pek çok firmanın battaniye, ısıtıcı ve çadırlara zam yapmasının daha önce defalarca görüldüğü Türkiye’de bir kez daha durum değişmedi. Kamu kurum ve kuruluşları yararları sarmak için sahaya inmişken, iddialara göre; bazı fırsatçı işletmeler, satışını gerçekleştirdiği ürünlerde fiyat artışına gitti.

Vatandaşların fark ettiği bu fiyat artışı sonrası, sosyal medyada konuşulmaya başlanan sektörlerden biri de ulaşım oldu. Vatandaşların iddialarına ve şikayetlerine göre, pek çok firma deprem bölgesinden geliş yönündeki seferlerin fiyatını artırdı. Bu iddia Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nü harekete geçti.

BAKANLIK, FIRSATÇILARA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

Otobüs firmalarının bilet fiyatlarını artırdığına ilişkin iddiaları ciddiye alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, harekete geçti. İddiaların araştırmasını gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, gelen şikayetleri dikkate aldığını bildirdi.

Twitter hesabından açıklama gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, gerçekleştirdiği açıklamada ise; “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında bazı otobüs firmalarının fiyat artışına gittiği yönünde Bakanlığımıza gelen şikayetler titizlikle incelenmekte olup, bu tür vakaların tespiti halinde gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakanlık harekete geçti, deprem sonrası fırsatçılık yapanlara göz açtırılmayacak! ile ilgili etiketler deprem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Otobüs
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.