Bakanlar Kurulu harekete geçti... Asgari ücrete yıl ortası zammı!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı. Asgari ücrete yarıyıl zammı gelecek mi? sorusuna dikkat çeken bir açıklamada bulunan Demir, "Bu adımın atılması kararı bakanlar kurulunda alındı. Yurt dışındaki enerji fiyatlarının artışı elektrik, akaryakıt gibi ana başlıklarımıza dokunuyor. Bu şartlarda ücretlere kaçınılmaz bir zam gelmeli. Alınan zamlar eridi" ifadelerini kullandı.

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, 'Asgari ücrete yarıyıl zammı' konusu ele alındı. 

"GEREKİRSE BU ADIMIN ATILMASI KARARI BAKANLAR KURULU'NDA ALINMIŞ"

"Bakan Vedat Bilgin en doğru cevabı verdi. Bendeki bilgi de o yönde." diyen Demir,  "Yaşanacak sıra dışı tatsız gelişmeler çerçevesinde çalışanların haklarının korunması paralelinde gerekirse bu adımın atılması kararı prensipte alınmış Bakanlar Kurulu'nda. Bana gelen bilgi bu şekildeydi. Sayın Bakan da Bakanlar Kurulu'ndaki genel düşünceyi açıklamasına yansıttı." ifadelerini kullandı. 

"ALINAN ZAMLAR ERİDİ"

Ayrıca son dönemde artan döviz kurlarına da değinen Demir, "Türkiye'de bizim canımızı çıkan bir mesele; döviz kuru. Yurt dışındaki enerji fiyatlarının artışı elektrik, akaryakıt gibi ana başlıklarımıza dokunuyor. Her taraftan bir artışla yakalanıyoruz. Bu şartlarda ücretlere kaçınılmaz bir zam gelmeli. Nisan ayında Merkez Bankası'nın faiz kararı çıkacak mı, yoksa indirime devam mı edilecek? Bunların hepsi fiyatları artırıyor. Alınan zamlar eridi." dedi. 

 

Bakanlar Kurulu harekete geçti... Asgari ücrete yıl ortası zammı! ile ilgili etiketler asgari ücret zam Metehan Demir yıl ortası
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.