Bakanlar bilgi verdi: Satın alma paritesi iyi, kurbanlık sıkıntısı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti MKYK toplantısında pandemi ile mücadeleden ekonomiye kadar pek çok konuda önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın bakanlardan tek tek bilgi aldığı toplantıda Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli pandemiye rağmen Türkiye'de kimsenin hayat standardının düşmediğini söyledi. Bakan Pakdemirli ise kurbanlık sıkıntısının olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin MKYK toplantısında yaz ayı boyunca sahada olacağını söyleyerek, belediye başkanlarından milletvekillerine, MKYK üyelerinden teşkilatlara kadar herkesin sıcak demeden yaz boyunca sahada olması talimatı verdi.

"NORMALLEŞME İLE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde parti kurmayları ile bir araya geldiği toplantıda gündemi değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadelesi ve aşılamaya ilişkin bilgi veren Erdoğan'ın, "Normalleşme ile her şey çok güzel olacak. Sanayi üretimi devam ediyor. Şu ana kadar 55 milyon doz aşı yaptık. Hedefimiz Temmuz ayının sonuna kadar toplumun yüzde 70-75'ini aşılamak. Aşı ile toplumsal bağışıklığı sağlayarak pandemi nedeniyle yaşanan soysal- ekonomi sorunları minimalize edeceğiz" dediği öğrenildi.

"HEDEF ENFLASYONUN DÜŞMESİ, İSTİHDAMIN ARTMASI"

Ekonomi ilişkin de önemli mesajlar veren Erdoğan, "Normalleşme ile her şey çok iyi olacak" dedi. Sanayi üretiminin devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, "Hedefimiz enflasyonun düşmesi, istihdamın artması ve işsizliğin azalması" ifadelerini kullandı.

GÖNÜL EHLİ OLARAK İL İL GEZECEĞİZ

Meclis'in önümüzdeki hafta tatile gireceğini belirten Erdoğan'ın yaz ayı boyunca belediye başkanlarından milletvekillerine, MKYK üyelerinden parti teşkilatlarına kadar herkesin yaz sıcağı demeden sahada olmasını istedi. Erdoğan, "Ben de sahada olacağım. Gelecek yılın bahar ayına kadar Güneydoğu, Doğu illerinin tamamını gezmiş olacağım" dedi. Öte yandan bugün Diyarbakır'a bir ziyaret gerçekleştirecek olan Erdoğan'ın, Diyarbakır özelinde önemli projeleri açıklaması bekleniyor.

CANİKLİ: SATIN ALMA PARİTESİ İYİ

Toplantıda Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli bir sunum yaptı. Doların şu andaki fiyatının ekonomi açısından iyi olduğuna dikkat çeken Canikli, yaşanan pandemiye rağmen Türkiye'de kimsenin hayat standartının düşmediğini söyledi. Canikli, rakamlarla satın alma paritesinin iyi olduğunu anlattı. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da terörle ve uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin bir sunum yaptı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: KURBANLIK SIKINTISI YOK

Önceki gün AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım moderatörlüğünde milletvekilleri ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Pakdemirli, Türkiye'nin orman alanlarında Avrupa birincisi olduğunu söyledi. Yaklaşan Kurban Bayramı'na dikkat çeken Pakdemirli, kurbanlık sıkıntısının olmadığını ifade etti.

Kaynak. Sabah

Bakanlar bilgi verdi: Satın alma paritesi iyi, kurbanlık sıkıntısı yok ile ilgili etiketler AK Parti MKYK Erdoğan Cumhurbaşkanı Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.