Bakan'dan Varlık Fonu'yla ilgili söylentilere net yanıt!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CNN Türk yayınında Hakan Çelik'in konuğu olarak Varlık Fonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Ağbal’ın konuşmasından satır başları:

Türkiye geç kaldı baktığımız zaman. Ülke potansiyelinin harekete geçmesi… Kaynak noktasında kullanılıyor.

Türkiye burada önemli bir insiyatif aldı. Varlık Fonu konusunda potansiyelini kullanmak sayesinde varlıklar ekonomiye kazandıracak.
Bu varlıkların bir araya gelmesi suretiyle oluşacak sinerjiyle önemli bir aktör olacak varlık fonu.

Bugün Türkiye’de gerek hazinenin gerek özelleştirme idaresindekileri varlık fonunun altına aldık. Bu varlık daha etkin yönetilecek.
Türkiye’nin potansiyeli için alt yapı projelerinin devam ettirilmesine…

Duyun-u Umumiye diyenlere 2001’i hatırlatmak lazım. Kamu al aşağı edilmiş ve kamu IMF’e muhtaç edilmişti.

VARLIK FONU DAHA DA GÜÇLENECEK

Türkiye mali disipliniyle dünyaya örnek olmuş bir ülke. Siyasi ve ekonomik istikrarla Türkiye bir çekim merkezi. Türkiye varlık fonu sahip olduğu güç sayesinde ekonomideki bu başarı hikayesine yeni başarılar katacak.

Varlık fonunu kurun ama bir şey yapmasın mı diyorsunuz hayır. Bu varlık fonu güçlendi başka alacağımız kararlarla daha da güçlenecek.

‘BAĞIMSIZ DENETİM VAR’

Varlık Fonu kanunu çok açık söylüyorum. Varlık fonu tarafından etkin olarak yönetilebilecek bütün varlıklar olabilir. Rasyonel bir anlayışla hangileri bir araya getirildiğinde nasıl yönetilir onu çalışıyoruz.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü değil bu. Burada bazı eleştiriler hayretle karşılıyorum.

Gerek içeride gerek dışarıda özellikle dış kaynak temininde ne olacak şeffaf olacak. Hesap verebilir olacak. Kanunu dizayn ederken CHP’li arkadaşlarla beraber çalıştık bunları. Bağımsız denetim lazım dedik. Kimse sizin kamu otoritesinin denetimine bakmıyor. Bağımsız denetimi bu yüzden kurduk.

Türkiye Varlık Fonu ve Varlık Yönetim Şirketi SPK bağımsız denetim standartlarıyla denetlenecek. Bu güvenilir bir denetim. Türkiye’de regülasyonu yapılmış bir denetimdir. Türkiye varlık fonu gibi mali piyasalarda işlem gören şirketler için olması gerekendir. Bugün bir kamu otoritesinin yaptığı raporu koyun aynı güveni veremezsiniz.

Bağımsız denetim var. Başbakan tarafından görevlendirilen üç denetimci var.

Fonla ilgili Meclis denetimi var. CHP’li arkadaşlarımızla beraber Meclis denetimi var. Her sene yıllık bağımsız denetim raporu birlikte Meclis’e gidecek plan bütçe komisyonu özel olarak denetleyecek.

Bakan'dan Varlık Fonu'yla ilgili söylentilere net yanıt! ile ilgili etiketler Naci Ağbal varlık fonu
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.