Bakan Yerlikaya’dan operasyon açıklaması: 1034 Firari yakalandı…

Bakan Yerlikaya “ÇEMBER7” kapsamında yapılan operasyonlarda yakalanan zanlıların sayısını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan bakan ülke genelinde eş zamanlı operasyon ve perasyonlarda yakalanan kişilerin sayısını açıkladı.

Bakan Yerlikaya:  81 ilde eş zamanlı olarak 24 bin 483 personel ile 4 bin 158 adrese ve 4 bin 348 adreste yapılan uygulamalarda aranan kişilerin sayısı ve eşgaline yönelik gerçekleştirilen 'ÇEMBER-7 Operasyonları' hakkında açıklama yaptı. Bu kapsamda arama kaydı olan bin 34 firarinin yakalandı.

Operasyonlar kapsamında 2 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 450 kişi, 5 yıla kadar hapis cezası ile aranan 324 kişi, 10 yıla kadar hapis cezası ile aranan 164 kişi, 20 yıla kadar hapis cezası ile aranan 76 kişi, 20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranan 20 kişi olmak üzere toplam bin 34 kişi yakalandı.

Bakan Yerlikaya, yakalanan bu firariler arasında cinayetten 13 kişi, hırsızlıktan 342 kişi, yaralamadan 239 kişi, cinsel suçlar sebebi ile 43 kişi, yağma sebebi ile 54 kişi, dolandırıcılıktan ise 148 kişi, uyuşturucu madde ticareti yapmaktan 90 kişi, silahlı terör örgütünden 9 kişi, FETÖ/PDY örgütüne üyelikten 2 kişi ve diğer suçlardan 94 kişinin bulunduğunu açıkldı.

'FİRARİ SUÇLULARIN SOKAKLARIMIZDA GEZMELERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde eş zamanlı 7 bin 795 ekip ve 24 bin 483 personel ile 4 bin 158 ikamet ve 4 bin 348 noktaya yapılan 'Çember-7' operasyonlarında yakalama kararı çıkartılan 1034 kişi, yol aramalarında, ev ve iş yerlerinde, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi. Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Operasyonları yöneten Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin."

Bakan Yerlikaya’dan operasyon açıklaması: 1034 Firari yakalandı… ile ilgili etiketler Operasyon Ali Yerlikaya
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.