Bakan Yerlikaya duyurdu: Erzincan maden sahasında güvenli çalışma imkanı sağlanıncaya kadar arama faaliyetlerine ara veriyoruz

Erzincan İliç'te facianın yaşandığı maden sahasında son durumu paylaşarak açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Erzincan maden sahasında güvenli çalışma imkanı sağlanıncaya kadar arama faaliyetlerine ara veriyoruz" dedi.

Son dakika haberi: Erzincan'da 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçi için çalışmalar sürüyor. Bakanlar bölgedeki son durumla ilgili bilgi verdi.

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslar Bayraktar, "9 çalışanın aranmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken aileleri sürekli bilgilendirdik. Onların yanında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Olayın oluş şekliyle alakalı çalışmalarımız adli ve idari yönden sürüyor. Adli süreç konusunda 9 kişi hakkında cezai ve adli işlemler devam ediyor, bu sayı artabilir. Bu süreç titizlikle devam ediyor. 14 Şubat itibarıyla maden faaliyetleri durdu" ifadelerini kullandı.

"ARAMA FAALİYETLERİNE ARA VERİYORUZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden sahasında açıklama yaptı. 

Bakan Yerlikaya, Güvenlik gerekçesi nedeniyle ara verilen arama faaliyetleri ile ilgili, "Tüm arama faaliyetlerinde önce süreçte çalışan arkadaşlarımızın güvenliğini düşünüyoruz. Sahanın üst kısmında kaymanın aktif hale geldiğini gösteren rapor nedeniyle ara vermiştik. Son nihai raporda, arama faaliyetlerine ara veriyoruz. yukarıda liç alanındaki aktivasyon durana kadar ara veriyoruz. Büyük metanet gösteren ailelerimize ve aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

"ŞU ANA KADAR ZEHİRLİ BİR ATIK SAPTANMADI"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Uzman arkadaşlarımızla birlikte ve donanımlarımızla birlikte olayın olduğu günden itibaren yakından takip ediyoruz. İlk anda toprağın nehir ile buluşmasını kesmek gerekiyordu. Bu toprağın güvenli bir yere nakli için gerekli çalışmaları yaptılar. Bu toprağın herhangi bir şekilde insan sağlığına zararı var mı gibi sorulara cevap bulabilmek açısından 9 noktadan örnek alıyorlar ve laboratuvarlarda inceliyorlar. Ekiplerimiz tehlikeli atıklara yönelik her gün numune alıyorlar. Şu ana kadar zehirli bir atık saptanmadı" dedi.

"MADEN SAHASINDA ADETA KÜÇÜK BİR BARAJ İNŞA EDİLECEK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Birikme ihtimali olan suya yönelik bir pompa sistemi kuruldu. Maden sahasına adeta küçük bir baraj inşa edilecek. Sahanın bir üst tarafında alana girmemesi için bir bypass sistemi planlanıyor. Herhangi bir tehlike arz edecek durum yok" ifadelerini kullandı.

"MÜFETTİŞLERİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise; "Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Kök nedenlerin bulunması noktasında müfettişlerimizin çalışmaları sürüyor. İhmal ve kusuru olan kim varsa adalet önünde hesap vereceğini belirtmek isterim" açıklamasında bulundu.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Erzincan maden sahasında güvenli çalışma imkanı sağlanıncaya kadar arama faaliyetlerine ara veriyoruz ile ilgili etiketler Erzincan İliç Maden kazası Maden Ali Yerlikaya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.