Bakan yardımcısı duyurdu: Felaketin yaşandığı Bozkurt'ta kaymakam değişti!

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde "becayiş" uygulaması kapsamında yeni kaymakam olarak daha tecrübeli bir isim olan Murat Atıcı'nın görevlendirildi. Daha önce de sel felaketi yaşanan Dereli’de görevlendirilen Kaymakam Murat Atıcı'nın bu konulardaki tecrübesine binaen görev değişikliği yapıldığı belirtildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, sel felaketinin en ağır boyutta yaşandığı Bozkurt'ta "becayiş" uygulaması kapsamında yeni kaymakam olarak daha tecrübeli bir isim olan Murat Atıcı'nın görevlendirildiğini açıkladı.

Bakan Yardımcısı İnce'nin açıklaması şöyle:

"Afet bölgesindeki iftira ve dezenformasyonlar, oradaki insanlarımızı hiç düşünmeden ve hız kesmeden devam etmektedir.

Yapısal hasarlı afetlerde, bu konularda tecrübesi olan kaymakamlar görevlendirilir.

Bozkurt Kaymakamlığı’na da Kemaliye Kaymakamı iken Elazığ depreminde ve bir yıldır, sel felaketi yaşanan Dereli’de görevlendirilen Kaymakam Murat Atıcı, daha önce bu konulardaki tecrübesine binaen görevlendirilmiştir.

Burada yapılan, Bozkurt Kaymakamı ile Dereli Kaymakamı’nın karşılıklı becayiş uygulamasından ibarettir.

Bunu farklı bir şekilde değerlendirmek gayri ahlakidir."

BECAYİŞ UYGULAMASI NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 73. Maddesinde becayiş, "Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır." şeklinde tanımlanmış ve açıklanmıştır.

Bakan yardımcısı duyurdu: Felaketin yaşandığı Bozkurt'ta kaymakam değişti! ile ilgili etiketler Bozkurt kaymakam Bakan becayiş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.