Bakan Yanık'tan Nişantaşı'nda darp gören başörtülü kadına destek

Nişantaşı'nda başörtüsü takması nedeniyle Eray Çakın tarafından darp edilen araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya'ya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek verdi.

İstanbul Nişantaşı'nda bir parkta başörtülü olduğu gerekçesiyle Eray Çakın tarafından
saldırıya uğrayan İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya, "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun” sözlerine maruz kalmıştı.

Çakın'ın vurmaya başladığı Akkaya çevredeki vatandaşların müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastaneden darp raporu alan Akkaya saldırgan şahıstan şikayetçi oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nişantaşı'nda nefret söylemi ile karşılaşan neşe Nur Akkaya'nın açacağı davaya müdahil olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Bakan Yanık, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "Şiddetin her türlüsü ve sebebi ne olursa olsun ayrımcılık utanç verici bir insanlık suçu. Bu faşist zihniyeti şiddetle kınıyorum. Açılacak davaya müdahil olarak, Nişantaşı'nda saldırıya maruz kalan kardeşimize bu süreçte her türlü desteği vereceğiz, yanındayız."

 

Bakan Yanık'tan Nişantaşı'nda darp gören başörtülü kadına destek ile ilgili etiketler Nişantaşı derya yanık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Neşe Nur Akkaya Eray Çakın başörtülü kadına saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.