Bakan Yanık art niyetli eleştirilere isyan etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TBMM'de yaptığı konuşmasından iki gün sonra sosyal medyada başlayan eleştirilere isyan ederek, bunların art niyet taşıdığını belirtti. İfadelerinin çarpıtıldığını dile getiren Bakan Yanık, bunun bir algı operasyonu olduğuna dikkat çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu'ndaki konuşmasının sosyal medyada bağlamından kopartılarak gündeme getirilmesinin art niyetli olduğunu söyledi. Twitter'dan belgeler yayınlayarak açıklama yapan Bakan Yanık, bunun bir algı operasyonu olduğuna dikkat çekti.

 

 

Bakan Derya Yanık, aile içi ve kadınlara yönelik şiddet verilerini ve kullandığı ifadeleri sosyal medyada paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

"Meclis Araştırma Komisyonu’nda Perşembe (20.05.2021) günü yaptığım sunumda 2020 yılı Kadına Yönelik Şiddet verilerini paylaşırken kullandığım ifadeler bağlamından kopartılarak, art niyetli şekilde sosyal medyada gündeme getirilmekte. Toplantıda yaptığım sunumla ilgili her türlü veri ve ifade tarafıma soru olarak yöneltilmiş, toplantıda konuşmadığım meselelerde de sorular gelmiştir. O gün sunum esnasında kadın çalışmaları yapan vekillerin hiçbirinden bu yönde bir eleştiri, yorum ya da soru gelmemiştir. Zira konuşmamın anlamı bağlamı içinde gayet iyi anlaşılmıştır. Bu itirazın, sunumun üzerinden iki gün geçtikten sonra bu şekilde cımbızlanarak gündem yapılıyor olması bunun bir algı operasyonu olduğunu apaçık ortaya koymaktadır."

Bakan Yanık art niyetli eleştirilere isyan etti

Bakan Yanık art niyetli eleştirilere isyan etti - Resim : 2

Bakan Yanık art niyetli eleştirilere isyan etti ile ilgili etiketler Sosyal Medya derya yanık
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.