Bakan Yanık açıkladı, SED ödemeleri hesaplara yattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen nisan ayına ilişkin Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin verildiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen SED ödemelerinin yapıldığını ve bu ödemelerin 4 ayrı başlıkta verildiğini bildirdi.

SED ödemlerinin yapıldığını belirten Bakan Derya Yanık, Öksüz Yetim Yardımı ve Kronik Hastalık Yardımı, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım kapsamında ödemelerin gerçekleştiğini bildirdi.

Bakan Yanık, “ Böylece 4 başlıkta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 119,5milyon TL sosyal yardım ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.

EŞİ VEFAT EDENLERE DESTEK

Bakan Yanık, düzenli olarak ödemelerin yapıldığını belirterek, “Eşi vefat eden ve ihtiyaç sahibi kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi kadınlarımıza bu kapsamda toplamda 76,3 milyon TL destek sağladık” dedi.

ASKER AİLELERİNE PARA DESTEĞİ

Bakan Yanık, zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ile çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programı ile destek verdiklerini belirterek, bu kapsamda ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 21,7milyon TL yatırdıklarını söyledi.

ÖKSÜZ VE YETİMLER İÇİN ÖDEME

18 yaşın altında olan ve anne ya da babası vefat etmiş, ihtiyaç sahibi çocuklara destek verdiklerini belirten Bakan Yanık, bu kapsamda 21,5 milyon TL hesaplara yatırdıklarını kaydetti.

Bakan Yanık açıkladı, SED ödemeleri hesaplara yattı ile ilgili etiketler sed ödemeleri derya yanık ihtiyaç desteği
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.