Bakan Varank'tan 'yumruk' emojili tweet

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kanada'nın Türkiye ile yaptığı anlaşmayı iptal etmesine sevinenlere yanıt verdi.

Türkiye’nin NATO müttefiki olan Kanada, Türkiye’nin ürettiği insansız hava araçlarının Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan’a karşı kullanılması üzerine, Kanadalı L3HarrisWescam şirketi tarafından üretilen ve Türk İHA’larında kullanılan görüntüleme ve hedef alma sistemlerinin satışını geçtiğimiz ekim ayında durdurmuştu.

YUMRUK EMOJİLİ TWEET

Bugün Kanada Dışişleri Bakanı Marc Garneau tarafından söz konusu teknolojinin Türkiye’ye ihracat izninin iptal edildiğini açıklaması üzerine çıkan haberlere tepki gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sonuna, “yumruk” emojisi koyduğu bir tweet paylaştı. Söz konusu sistemin artık ASELSAN tarafından üretildiğini belirten Bakan Varank tweetinde şu ifadelere yer verdi:

Şöyle bir baktım, bu haberi görüp mutluluktan uçan baya kişi var. Yazık!

Sevinçleri kursaklarında kalsın diye söyleyeyim: Türkiye'nin Kanada'dan ithal ettiği herhangi bir SİHA parçası yok.

SİHA'lara faydalı yük olarak takılan kameralar vardı, onu da artık ASELSAN üretiyor 👊

Bakan Varank'tan 'yumruk' emojili tweet

 

Bakan Varank'tan 'yumruk' emojili tweet ile ilgili etiketler Mustafa Varank Kanada Türkiye emoji Bayraktar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.