Bakan Varank'tan, "Muhtarlara yardımcı personel vereceğim" diyen Kılıçdaroğlu'na tepki!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Muhtarlara yardımcı personel vereceğim." ifadelerini eleştirerek, "Gençlere 'Gelin sizleri muhtarların yanına sekreter yapalım' diyen mi vizyon sahibi." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arnavutköy'deki Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti Yüz Yüze 100 Gün" programı kapsamında STK başkanları, iş insanları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Türkiye'de gerekli bütün altyapı yatırımlarını bu dönemde tamamladıklarını ve ülkeyi bir üretim ülkesi yapmak üzere hazır hale getirdiklerini dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Bizim bir hedefimizi var; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat. Şu anda üretim tarafında hamdolsun gerçekten büyük bir ivme yakaladık. Pandemi döneminde, 2020'nin başından beri ülkemizde sadece sanayide 1 milyon istihdam ürettik. Daha önce çalışmayan 1 milyon vatandaşımız şimdi sanayide çalışıyor. İşte biz bu altyapıları tamamladık, bu ortamı hazırladık."

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: VİZYON BU MU?

Bakan Varank, konuşmasında gençlere de seslenerek, "Bizim bir ufkumuz, vizyonumuz var. Biz diyoruz ki 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri kuralım, çocuklarımız ilk okuldan, orta okuldan itibaren robotik, kodlama, geleceğin teknolojilerini öğrensin. Biz diyoruz ki gökyüzü gözlem etkinlikleri düzenleyelim, bizim çocuklarımız uzayı izlesinler, bilim insanı nasıl olabiliriz bunun derdine düşsünler. Samanyolu Galaksisini izlesinler acaba evreni nasıl keşfederim bununla ilgili çalışsınlar. Ama muhalefet ne diyor 'saman' diyor. Biz Samanyolu Galaksisi diyoruz onların aklına sadece saman geliyor." ifadelerini kullandı.

Yazılım okulları açtıklarını, üniversitelerde farklı burs imkanları sunduklarını, gençlere girişimcilik destekleri verdiklerini belirten Varank, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gençlerimiz birinin yanında çalışan olmasın, kendi iş yeri sahibi olsun, bizim desteklerimizden faydalansın diyoruz. Ama muhalefet gençlere ne öneriyor? Muhalefet diyor ki 'Ben her bir muhtarın yanına bir tane sekreter atayacağım, işsizliği böyle bitireceğim.' Hangisi vizyon sahibi? Gençlere 'Kendi yolunu inşa et' diyen mi, 'Milli uzay programı' diyen mi, 'TEKNOFEST' diyen mi, 'Biz dünyanın en iyi teknolojisini geliştirelim' diyen mi vizyon sahibi, yoksa 'Gelin sizleri muhtarların yanına sekreter yapalım' diyen mi vizyon sahibi.

Adam matematik bilmediği için diyor ki 'Muhtarların yanına birer sekreter atayacağız, işsizlik sorunu çözülecek.' Türkiye'de 50 bin muhtar var, birer sekreter atadın 50 bin kişi istihdam edildi. Geri kalan insanlar ne olacak? Matematikten de haberi yok. Biz bugüne kadar yaptıklarımızın farkında olarak bu ülkede neleri başardık, nelerin üstesinden geldik, bu ülkede ayrımcılığın, özgürlüklerin önündeki engelleri de biz kaldırdık."

Bakan Varank'tan, "Muhtarlara yardımcı personel vereceğim" diyen Kılıçdaroğlu'na tepki! ile ilgili etiketler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.