Bakan Varank'ın tazminat davası açtığı Türkiye gazetesi yazarı Uğur: Mecburen ödeyeceğim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur hakkında tazminat davası açıldı. Uğur, köşe yazısında hakkında verilen tazminatın tahsil edilmesi için icra takibi başlatıldığını söyledi. Uğur, başına gelenlerle ilgili tepki gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli traktör üretimini gündeme getiren ve neden piyasaya çıkarılmadığını sorgulayan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur hakkında tazminat davası açtı. 21 bin 650 lira tazminata mahkum edilen Uğur için tazminatın tahsil edilmesi için icra takibi başlatıldı.

Konuyu köşesine taşıyan Uğur, dava süreciyle ilgili "Yerel mahkeme Bakan Varank’ın aleyhime açtığı tazminat davasını “Fikir ve ifade özgürlüğü” çerçevesinde reddetti. Çünkü yazımda hakaret ve yanlış bilgi yoktu. Varank’ın elektrikli traktörle ilgili olumsuz tutumuna yönelik girişimlerini eleştiren bir yazıydı. Haber değil analitik bir makaleydi. Ama Varank, davayı temyiz ederek, İstinaf Mahkemesinde zorlama gerekçelerle, hukuk skandalı sayılabilecek bir kararla bu davayı lehine sonuçlandırmayı başardı." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'ın tazminat davası açtığı Türkiye gazetesi yazarı Uğur: Mecburen ödeyeceğim ile ilgili etiketler Mustafa Varank fuat uğur tazminat
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.