Bakan Varank: TEKNOFEST rekorlarla yoluna devam ediyor

TEKNOFEST 2023 heyecanı başladı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TEKNOFEST'in açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, "TEKNOFEST bu yıl da rekorlarla yoluna devam ediyor. Hem gençlerimizin, hem ziyaretçilerimizin hem sponsorlarımızın TEKNOFEST’e inancı artıyor." dedi. İşte detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST 2023'ün açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank: TEKNOFEST rekorlarla yoluna devam ediyor 

 Bakan Varank'ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

Kıymetli misafirler, aziz hemşerilerimiz, TEKNOFEST’in değerli katılımcıları, sevgili gençler, dünyanın bir numaralı havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFES’te sizlerle yeniden birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor sizleri saygıyla selamlıyorum.

Hepiniz bu coşkuya hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen TEKNOFEST’in ülkemize, milletimize, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bizlere bu gururu yaşatan T3 Vakfı’na, paydaş kurum ve kuruluşlarımıza canı gönülden şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

TEKNOFEST'İ YURDUMUZUN 4 BİR YANINDA GERÇEKLEŞTİRMEYE GAYRET EDİYORUZ

Ülkesine aşık gençlerimizin 2018’de yaktığı ateş kısa sürede Azerbaycan’a kadar ulaştı. Geçen sene Samsun ve Bakü’de gerçekleştirdiğimiz TEKNOFEST’i 7’de 77’ye vatandaşlarımız büyük bir gururla takip etti. TEKNOFEST’i yurdumuzun 4 bir yanında gerçekleştirmeye gayret ediyoruz.

Yarışmacılarımızın heyecanını siz gençlerimizle birlikte yaşamaktan her zamanki gibi büyük bir keyif aldık. Sizlerin yapmış olduğu projeleri yerinde izleyerek sizlerin heyecanına ortak olduk. Bu sene TEKNOFEST elektrikli araç yarışmalarına ben de yerli ve milli otomobilimiz TOGG ile katıldım.

"GENÇLER TOGG'U ÇOK SEVMİŞ"

Gençler TOGG’u çok sevmiş. Gençlerimizle ne kadar gurur duysak az. TEKNOFEST yarışmalarına katılım her geçen yıl artıyor. Bu yıl da 41 ana 102 alt kategoride düzenlediğimiz yarışmalara 81 il ve 66 ülkede 332 bin takım ve 1 milyondan fazla yarışmacı başvurdu. 6 senede 50 katlık artıştan bahsediyoruz.

Dikey inişli roketten, karma sürü robotlara kadar birçok alanda yarıştılar, hünerlerini ortaya koydular, önemli işlere imza attılar biz de gençleri ödüllendirmeyi ihmal etmedik. Ön elemeyi aşan gençlere 30 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağladık. Ödül almaya hak kazanan takımlarımıza 13 milyon liralık ödülü takdim edeceğiz.

TEKNOFEST REKORLARLA YOLUNA DEVAM EDİYOR

Rakamlardan da anlaşılacağı üzere TEKNOFEST bu yıl da rekorlarla yoluna devam ediyor. Hem gençlerimizin, hem ziyaretçilerimizin hem sponsorlarımızın TEKNOFEST’e inancı artıyor.

Her zaman söylediğimiz bir şey var. Eğer biz TEKNOFEST üzerinden gençlerimize yatırım yapmasak gençlerimiz desteklemesek emin olun onların önünü açacak bu ülkede başka hiçbir vizyon sahibi kurum ve kuruluş göremiyoruz. Biz gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Gençlerimizi inşallah geleceğe çok farklı umutlarla taşımış olacağız.

Eğer biz TEKNOFEST sayesinde bir arkadaşımızın bile kabiliyetlerinin gelişmesine yardım olabiliyorsak o bizim için en önemli rütbedir.

Siz hayallerinizi gerçekleştirin umutlarınızı kaybetmeyin diye sizlerle beraber buradayız, siz kendinizi dünyaya gösterin, geleceğinize yön verin diye sizlerle beraber buradayız, hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için sizlerle buradayız.

Atalarımız hiçbir zaman hayallerinden vazgeçmediler onların hayallerinin karşısında kimse duramadı ve onlar başardılar artık bayrağı taşıma sırası sizlerde, siz değerli gençlerimizde."

 

 

 

 

 

 

Bakan Varank: TEKNOFEST rekorlarla yoluna devam ediyor ile ilgili etiketler TEKNOFEST Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mustafa Varank
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.