Bakan Varank ikinci doz yerli aşıyı oldu

Sanayi Bakanı Mustafa Varank, gönüllü olduğu yerli aşı çalışmalarında ikinci doz aşıyı oldu. Bakan Varank sonrasında yaptığı açıklamada ise "Patent tartışmalarının yapılmasına da çok şık bulmuyoruz. Bilgi birikimi tüm insanlıkla paylaşmaya hazırız." dedi

Sanayi Bakanı Mustafa Varank yerli aşı çalışmaları kapsamında gönüllü olarak 2. doz aşısını oldu. Bakan Varank yapıtğı açıklamada patent tartışmalarıyla ilgili önemli sözler söyledi.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları şöyle.

"Bildiğiniz gibi virüs benzeri parçacıklar teknolojisine dayalı aşımızda Faz 1 insan denemelerine geçmiştik. 38 gönüllüden bir tanesiyiz, ikinci dozu yaptırdık.

Bakan Varank ikinci doz yerli aşıyı oldu

Bu işlerde gönüllü olmak çok önemli. Temennimiz aşımızın başarılı olması.

Bilim insanlık yararına yapılır. Tabii ki eğer aşımızı sene sonundan önce elde edebilirsek biz bu aşımızı bütün insanlıkla paylaşmaya hazırız. Burada bütün insanlığı tehdit eden bir hastalıktan bahsediyoruz. Burada bir patent tartışması var. Patent tartışmalarının yapılmasına da çok şık bulmuyoruz. Bilgi birikimi tüm insanlıkla paylaşmaya hazırız."

Bakan Varank ikinci doz yerli aşıyı oldu ile ilgili etiketler Mustafa Varank Yerli aşı gönüllü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.