Bakan Varank duyurdu: Yerli aşıda Faz 2 çalışmaları tamam!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Faz 1 aşamasında kendisinin de gönüllü olduğu virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşı adayında Faz 2 aşılamalarının tamamlandığını açıkladı. Varank, "Faz-2 aşılamaları herhangi bir yan etkiyle karşılaşılmadan başarıyla sona erdi." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Faz 1 aşamasında kendisinin de gönüllü olduğu virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşı adayında Faz 2 aşılamalarının tamamlandığını açıkladı. Eylül'de yerli VLP aşısının Faz 3 çalışmalarına başlamayı planladıklarını kaydeden Bakan Varank, şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmediğini söyledi.

Varank, insan denemelerinin Faz 3 aşamasında daha fazla gönüllüye ihtiyaç olacağını vurgulayarak "Sağlık çalışanlarımız büyük bir özveriyle aşılamaları sürdürüyor. Elbette herkesin aşı olmasını mutlak surette tavsiye ediyoruz. Yerli aşıyı bekleyen vatandaşlarımızı da bu inovatif aşımız için gönüllü olmaya davet ediyoruz." dedi.

ACİL KULLANIM ONAYI

Sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunan Varank, "Gönüllüsü olduğum VLP aşısında önemli bir aşamayı daha tamamladık. Faz 2 aşılamaları da herhangi bir yan etki ile karşılaşılmadan başarıyla sona erdi. Eylül'de başlayacak Faz 3 çalışmalarında yeterli gönüllü sayısına ulaşarak acil kullanım onayı almayı hedefliyoruz." mesajını verdi.

Bakan Varank duyurdu: Yerli aşıda Faz 2 çalışmaları tamam! ile ilgili etiketler Mustafa Varank Koronavirüs Yerli aşı aşı çalışmaları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.