Bakan Soylu'dan S-400'lerin Rusya'ya geri verilmesini isteyen muhalefete tepki: Tam bir geri zekalılık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da yaptığı açıklamada, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin geri verilmesi gerektiğini söyleyen muhalefete sert sözlerle yüklendi. Bakan Soylu, "Ukrayna'nın nasıl bir tablo ile karşı karşıya kaldığını, uçaklara, füzelere karşı hiçbir şey yapamadığını görüp, dönüp 'savunma sistemini hemen geri verelim' diye bir anlayışı ortaya koyabilmek tam bir geri zekalılıktır." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her tarafının ateş çemberine, cendereye çevrildiği bir tabloda Türkiye kendisini istikrarsızlıktan koruyorsa ortaya koyduğu stratejik akıl, vizyon, geçmişten elde ettiği tecrübelerle attığı adımlar sayesindedir." dedi.

Bakan Soylu, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin geri verilmesi gerektiğini söyleyen muhalefete de sert sözlerle yüklendi:

Yanı başımızdaki ülkeler bir toplumsal olay, kargaşa olduğunda ilk kapılarını çaldığı ülke Türkiye olmuştur. Biz bu meselelere uzaktan bakan bir ülke değiliz. Ağrı Dağı'nın tepesinde, Tendürek Dağı'nın tepesinde, Gabar'da, Cudi'de şu anda evlatlarımız ya operasyon yapıyorlar ya da bir operasyonu bitirmiş, mağarayı darmadağın etmiş başarılı bir şekilde geri dönüyor. Biz hazırız ama bu hazırlığımızı hazmetmeyenler hala o küçücük akıllarıyla 'S-400'ü geri verelim' diye siyasi mucizevi laflar ortaya koyuyorlar. Ukrayna'nın nasıl bir tablo ile karşı karşıya kaldığını, uçaklara, füzelere karşı hiçbir şey yapamadığını görüp, dönüp bir savunma sistemini hemen geri verelim diye bir anlayışı ortaya koyabilmek tam bir geri zekalılıktır.

Bakan Soylu'dan S-400'lerin Rusya'ya geri verilmesini isteyen muhalefete tepki: Tam bir geri zekalılık! ile ilgili etiketler S-400 içişleri bakanı süleyman soylu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.