Bakan Soylu 'ses kayıtları var' dedi: Altılı Masa'nın ilk toplantısından çıkan neticeyi Ünal Çeviköz'le beraber bir AB ülkesinin büyükelçisine gönderdiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Altılı Masa'nın ilk toplantısından çıkan neticeyi Ünal Çeviköz'le beraber AB'nin bir ülkesinin büyükelçisine gönderdiler. Ses kaseti de var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk'te katıldığı programda, Altılı Masa'nın ilk toplantısıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Soylu, ilk toplantının bir tutanağının Avrupa Birliği ülkelerinden birinin büyükelçisine gönderildiğini açıkladı.

"ABD'NİN TÜRKİYE'DEKİ SEÇİME MÜDAHİL OLMASI YANLIŞ"

ABD'nin Türkiye'deki seçimlere müdahil olmasının doğru olmadığını belirten Soylu, ABD Başkanı Biden'ın bir konuşasında Erdoğan'ın karşısındaki adaya destek verilmesine işaret ettiğine dikkat çekti.

Soylu, "Biden konuşmasında diyor ki, 'bundan önce yaptıklarımızı beceremedik' diyor. 'Şimdi biz bu işi Türkiye'deki tüm muhalifleri bir araya getirerek 2023 seçiminde bunu sağlamalıyız' diyor. Bunu bir gazeteci söylemiyor, Amerikan başkanı söylüyor. Darbeyle değil de seçimle diyor. Bu ne demek?" şeklinde konuştu.

"TOPLANTI NETİCESİNİ ÜNAL ÇEVİK İLE BİR AB ÜLKESİNİN BÜYÜKELÇİSİNE GÖNDERDİLER"

Programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy'un muhalefetin, "Biden işine baksın bu kendi seçimimiz" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Süleyman soylu şunları söyledi:

"Öyle düşündükleri için mi, Altılı Masa'nın ilk toplantısından çıkan neticeyi Ünal Çeviköz'le beraber AB'nin bir ülkesinin büyükelçisine gönderdiler. Öyle düşündükleri için mi bunu yaptılar. Bu bir iddia değil, ses kaseti de var. Direkt genel başkanın resmi yetkilisi olarak gittiler. Bundan dört ay önce Türkiye'ye gelen ilgili ülkenin içişleri bakanına da, kendi ülkesinin büyükelçisinin 'ne haltlar' karıştırdığını söyledim"

Bakan Soylu 'ses kayıtları var' dedi: Altılı Masa'nın ilk toplantısından çıkan neticeyi Ünal Çeviköz'le beraber bir AB ülkesinin büyükelçisine gönderdiler ile ilgili etiketler Süleyman Soylu 6'lı Masa Avrupa Birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.