Bakan Soylu Kastamonu'daki sele karşı "Teyakkuzdayız" mesajı verdi: İnebolu'da dere çok yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kastamonu'da meydana gelen sele karşı teyakkuzda olduklarının altını çizdi. Bakan Soylu, Birçok noktada iş makinalarının devrede olduğunu belirten Soylu, sonrasında yaptığı paylaşımda ise Kastamonu'daki son durumu gözler önüne serdi.

Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor.

Bu çerçevede geçen yıl sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’da sabah saatlerinden itibaren tekrar çay ve dereler taşma noktasına geldi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi merkezinden geçen Söke Çayı taştı ve üzerindeki iki köprü yıkıldı. İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri, araçlarla sık sık devriye atarak vatandaşları olumsuz hava koşullarına yönelik uyarıda bulunmaya devam ediyor.

BAKAN SOYLU'DAN "TEYAKKUZDAYIZ" MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'na meydana gelen sel felaketine karşı teyakkuzda olduklarının altını çizdi. Bakan Soylu Twitter hesabında yaptığı açıklamada AFAD Başkanı Yunus Sezer'in İnebolu'ya geçtiğini belirterek, "Gece boyunca ve bugün teyakkuz devam ediyor. Birçok noktada iş makinaları ve uyarılarla tedbir alındı. Ancak İnebolu’da dere çok yükseldi. Dere boyu dükkanlar açılmayacak. Valimiz ve tüm birimler çalışıyor. AFAD Başkanımız Yunus Sezer İnebolu’ya geçiyor" dedi.

Bakan Soylu, sonrasında yaptığı bir başka paylaşımda iste selde yaşanan son durumu gözler önüne serdi. Soylu'nun "Kastamonu İnebolu'da son durum" mesajıyla paylaştığı videoda taşan dereler ve selin geldiği son durum görüldü.

Bakan Soylu Kastamonu'daki sele karşı "Teyakkuzdayız" mesajı verdi: İnebolu'da dere çok yükseldi ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Kastamonu Sel (Doğa olayı) teyakkuz
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.