Bakan Soylu duyurdu: Bir aile daha evladına kavuştu!

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde eylem başlatan ailelerden birisinin daha evladına kavuştuğunu belirterek, ''Diyarbakır Annelerinden biri daha direnişinin sonucunu alıyor. Devam inşallah.'' ifadelerini kullandı.

Anne Hacire Akar, oğlunun HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia ederek, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı. Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı mücadelesi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos 2019'da oğluna kavuştu.

Hacire Akar'ın oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan diğer ailelere de örnek oldu. Akar'ın mücadelesini örnek alan anneler Fevziye Çetinkaya, Ayşegül Biçer ve Remziye Akkoyun, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde yeni bir oturma eylemi başlattı.

Evlatlarını terörün pençesinden kurtarmak isteyen ve yurdun dört bir yanından gelen diğer ailelerin de eyleme katılmasıyla sayı 150'ye ulaştı.

BAKAN SOYLU: DEVAM İNŞALLAH

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir ailenin daha evladına kavuşacağını belirterek, ''Diyarbakır Annelerinden biri daha direnişinin sonucunu alıyor. Devam inşallah.'' ifadelerini kullandı.

Böylece bugüne kadar 17 aile çocuklarını örgütten kurtardı.

Bakan Soylu duyurdu: Bir aile daha evladına kavuştu!

 

Bakan Soylu duyurdu: Bir aile daha evladına kavuştu! ile ilgili etiketler Diyarbakır HDP Diyarbakır anneleri Süleyman Soylu Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.