Bakan Soylu çocukların isteğini kırmadı, 'kutu kutu pense' oynadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa'da “Dünya Yetimler Günü” sebebiyle düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve yetim çocuklarla bir araya geldi. Soylu, çocukların isteğini kırmayarak ‘kutu kutu pense’ oyununu oynadı. O anlar renkli görüntülere sahne oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa’da Yıldız Holding ile Deniz Feneri Derneği’nin “Dünya Yetimler Günü” sebebiyle düzenlediği iftar programında şehit aileleri ve yetim çocuklarla bir araya geldi. Soylu, çocukların isteğini kırmayarak ‘kutu kutu pense’ oyununu oynadı. O anlar renkli görüntüler oluşturdu.

“DÜNYAYA SESİNİ DUYURABİLECEK YEGANE ÜLKELERDENİZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Irak, Afganistan, Suriye gibi ülkeler üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını ve yapılan haksızlıklara karşı seslerini duyurabilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Soylu, “3 ayrı ülke var, aşağıdakiler, ortadakiler ve yukarıdakiler. Aşağıdakiler bugün bir şeyin farkındalar. Kendilerinin nasıl sömürüldüklerinin, nasıl kendilerine sırt dönüldüğünün farkındalar. Biz bunu Afrika Zirvesi’nde de Interpol seçimlerinde de, Antalya’daki Diplomasi Forumu’nda da gördük. Bizi model olarak alıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızı model olarak alıyorlar. Dünyadaki bu haksızlıkları giderebilmek üzere adım atabilecek, dünyaya sesini duyurabilecek yegane ülkelerdeniz. Işığı açık tutarsak etrafımızdakiler hayırda toplanacaktır. Eğer biz bir şeye müdahale etmezsek, ayakta sağlam durmazsak Suriye 100 yıl daha böyle gider. Çünkü gitmelerini istiyorlar. Irak’ta bu karmaşıklıklar 100 yıl daha devam eder, çünkü öyle istiyorlar. İran’a ambargo 100 yıl daha devam eder, çünkü öyle istiyorlar. Yemen’den Orta Asya’ya, Kafkafya’ya Afganistan Pakistan hattına kadar aynısını devam ettirirler. Buna itiraz edecek bir tek ülke var, bir tek lider var. Dünya 5’ten büyüktür sözü, sadece siyasi olarak ortaya çıkan bir söz değil, hakikatin yüzüne çarptırılmasıdır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İçişleri Bakanlığı ve Deniz Feneri Derneği ile beraber yürütülen “1000 Şehide 1000 Su Kuyusu” projesinde isimleri dünyanın susuz bölgelerindeki su kuyularına verilen şehitlerin ailelerine Bakan Soylu tarafından plaket verildi.

Bakan Soylu çocukların isteğini kırmadı, 'kutu kutu pense' oynadı ile ilgili etiketler iftar içişleri bakanı süleyman soylu yetim
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.