Bakan Soylu: 11 Fransız vatandaşı DEAŞ'lıyı Fransa'ya gönderiyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 11 Fransız vatandaşı DEAŞ'lıyı aralık ayının hemen başında Fransa'ya gönderiyoruz. İzmir'de bir Alevi vatandaşının işaretlenmesiyle ilgili olarak Soylu, "O eve yapılan işareti, kendi evime yapılmış işaret olarak görüyorum." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de düzenlenen “Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum” konulu çalıştaya katılarak Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Soylu: 11 Fransız  vatandaşı DEAŞ'lıyı Fransa'ya gönderiyoruz

Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

11 Fransız vatandaşı DEAŞ'lıyı aralık ayının hemen başında Fransa'ya gönderiyoruz.

Şu an için ülkelerine geri dönen Suriyelilerin sayısı 370 bin. Birileri yeterli bulmayabilir ama önemli olan, bu akışın bir şekilde vücut bulmuş olmasıdır. Öte yandan çok ciddi bir düzensiz göçmen baskısı altındayız ve bu durum giderek artıyor. 2016 ve 2017, 175 bin ve 176 bin, 2018'de 268 bin. Şu an ne kadar biliyor musunuz, geçen cuma rakamları 405 bin, şimdi 420 bin ile 430 bin arasında.

İZMİR'DE BİR ALEVİ VATANDAŞIN EVİNİN İŞARETLENMESİ

O eve yapılan işareti, kendi evime yapılmış işaret olarak görüyorum. Arkadaşlarımız o kişiyi bulacaktır. İçişleri Bakanlığı olarak bizatihi tarafız bu olaya hukuken de tarafız. Adaletin önüne o kişi çıkacak ve bunun bedelini ödeyecek.

Bakan Soylu: 11 Fransız vatandaşı DEAŞ'lıyı Fransa'ya gönderiyoruz ile ilgili etiketler DEAŞ Alevi Fransız bakan soylu tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.