Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Londra’da verimli toplantı yaptık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimine devam edeceğiz." dedi. Öte yandan Bakan Şimşek, Londra'da çok verimli toplantılar yaptılarını dile getirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Şimşek, rezerv ile ilgili açıklamasında;

"Piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimine devam edeceğiz. 29 Eylül’de brüt döviz rezervleri haftalık 3,3 milyar dolar gerileyerek 122,2 milyar dolar oldu. Bu gelişmede altın fiyatları ile swap işlemlerinin etkili olduğu görülüyor. Söz konusu dönemde yurtiçi swap stoku 2,2 milyar dolar azalırken, altın fiyatındaki gerilemenin etkisi ise 1,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu çerçevede Londra’da çok verimli toplantılar yaptık." ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Londra’da verimli toplantı yaptık ile ilgili etiketler Mehmet Şimşek Londra ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.