Bakan Şimşek'ten Fitch yorumu: Fitch başarıya kayıtsız kalmadı

Uluslararası kredi değerlendirme kurulu Fitch, Türkiye'nin kredi not görünümü 12 yıl sonra ilk kez pozitife çevirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye değerlendirmesini yorumlayarak, "Fitch, başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi."dedi. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Fich'in Türkiye değerlendirmesini yorumladı. 

Bakan Şimşek'ten Fitch yorumu: Fitch başarıya kayıtsız kalmadı

Bakan Şimşek, "Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi.

Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor.

12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu.

Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek.

Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir." dedi.

Bakan Şimşek'ten Fitch yorumu: Fitch başarıya kayıtsız kalmadı ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Fitch kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.