Bakan Şimşek'ten büyüme değerlendirmesi! Yatırım ve ihracat arttı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk ekonomisinin 2023'ün üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5.9'luk büyüme kaydetmesini değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Bir önceki çeyreğe göre özel tüketim daralırken yatırım ve ihracat arttı." dedi. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk ekonomisinin 2023'ün üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5.9'luk büyüme kaydetmesini değerlendirdi.

Bakan Şimşek'ten büyüme değerlendirmesi! Yatırım ve ihracat arttı

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle:

"Programımızın öngörüsü dahilinde büyümede daha dengeli bir kompozisyona doğru yol alıyoruz. Bir önceki çeyreğe göre özel tüketim daralırken yatırım ve ihracat arttı. Politikalarımıza enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş, makrofinansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz. Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz. Dezenflasyon programının olumlu etkilerini gördük. Yatırımcı güveni arttı, risk primi düştü, uluslararası sermaye girişi başladı, rezervler güçlendi, kur oynaklığı azaldı."

Bakan Şimşek'ten büyüme değerlendirmesi! Yatırım ve ihracat arttı ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.