Bakan Şimşek'ten 2024 ekonomi mesajı: Büyüme zayıf seyredecek, enflasyon düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da MÜSİAD'ın yıllık değerlendirme toplantısında 2024 Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Bakan Şimşek "2024'e baktığımız zaman, büyüme zayıf seyredecek. Enflasyonda düşüş devam edecek. Daha destekleyici finansal koşullar daha gevşek bir para politikasına evrileceğiz" dedi. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da MÜSİAD'ın yıllık değerlendirme toplantısında 2024 Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

Bakan Şimşek'ten 2024 ekonomi mesajı: Büyüme zayıf seyredecek, enflasyon düşecek

Şimşek, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin güçlü bir büyüme performansı sergilediğini belirterek, "2023 yılında Türkiye ekonomisi, yüzde 7.3 büyüdü. Bu büyüme, OECD ülkeleri arasında en yüksek büyümelerden biri oldu" dedi.

Küresel ekonomiye bakıldığında ise büyümenin yavaşladığına ve küresel ticaretin zayıfladığına dikkat çeken Şimşek, "2023 yılında küresel büyümenin yüzde 2,49 olması bekleniyor. Bu, bir önceki seneye göre yüzde 0,81'lik bir gerileme anlamına geliyor. 2024 yılında da küresel büyümenin düşük seyretmesi bekleniyor" diye konuştu.

Enflasyonun 2023 yılında yüzde 64,77 seviyesine ulaştığını hatırlatan Şimşek, "2024 yılında enflasyonun düşüşe geçmesini bekliyoruz. Bu düşüş, gevşek bir para politikasına doğru evrimleşmemizle mümkün olacak" dedi.

Türkiye ekonomisinin önünde 15-20 yıllık bir fırsat penceresi olduğunu belirten Şimşek, "Dünyada toplam borçluluk oranı yüzde 333 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 117. Bu, Türkiye'nin borçluluk sorununun olmadığını gösteriyor" dedi.

Bakan Şimşek'ten 2024 ekonomi mesajı: Büyüme zayıf seyredecek, enflasyon düşecek ile ilgili etiketler ekonomi enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.