Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times’a önemli açıklamalarda bulundu. Yeni ekonomi programlarından bahseden Bakan Şimşek, “Şimşek, “Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var” dedi. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Financial Times’a önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var

Haziran ayında göreve gelmesinden bu yana uluslararası medyaya verdiği ilk röportajda Mehmet Şimşek, "ekonomiyi yeniden dengelemeye ve iç talebi yumuşatmaya" çalıştığını söyledi.

Gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun “geçiş sürecinde” olacağını belirten Şimşek miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların TCMB politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var” diye konuştu.

 
Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.