Bakan Selçuk: Kısa vadede mümkün değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görülmüyor" açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, daha önce okulların 15 Şubat'ta kademeli olarak belirli sınıflarda yüz yüze eğitime başlayacağını açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çevrim içi düzenlenecek Yarıyıl Tatili Dönemi Mesleki Çalışma Programı dolayısıyla EBA üzerinden meslektaşlarına seslendi.

Koronavirüs salgını nedeniyle okullardaki yüz yüze eğitime ara verilmiş, uzaktan eğitim modeline geçilmişti. Her fırsatta okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmek istediklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin EBA TV'de açıklamalarda bulundu.

"KISA VADEDE MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR"

Daha önce 15 Şubat'tan itibaren son koronavirüs verilerine, ebeveynlerin ve çocukların durumuna göre okulların mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir düşüncelerinin olduğunu söyleyen Selçuk, bugün "15 Şubat itibariyle yeni bir döneme başlıyoruz. Dileğimiz salgının en kısa sürede bir engel olmaktan çıkması ve okullarımızın yine sizlerle ve çocuklarımızla hayat bulması; alışık olduğu seslere, renklere, yüzlere ve doğal ritmine kavuşması. Ancak salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitme geçmesi kısa vadede mümkün görülmüyor" ifadelerini kullandı.

"OLAĞANÜSTÜ ŞARTLARIN DEVAM ETMESİ ÇOCUKLARIMIZIN OKULLARA DÖNMESİNE EL VERMEDİ"

Zor bir dönemi başarıyla geride bıraktıklarını aktaran Selçuk, "İçinde bulunduğumuz olağanüstü şartların devam etmesi gönlümüzden geçenlerin hayat bulmasına eğitimin yuvasına, çocuklarımızın ve meslektaşlarımızın ait olduğu yere, okullara dönmesine el vermedi" dedi.

Yarı yıla kadar emeklerini ekranların başından verdiklerini belirten Selçuk, "Bu anlamda çok büyük bir yol katettik. Uzaktan eğitimin zorluklarını en iyi siz biliyorsunuz. Olağanüstü şartlar, olağanüstü çabaları ve çözümleri de beraberinde getiriyor. Sizler bu süreçte karşılaştığınız zorlukları aşmakta eksiklerinizi tamamlamakta mesleğinizi en iyi şekilde icra etmekte her şeyin ötesinde öğretmek için öğrenme konusunda büyük bir çaba sarf ettiniz" sözlerine yer verdi.

Bakan Selçuk: Kısa vadede mümkün değil ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim okulların açılması
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.