Bakan Sayan Kaya'nın eşi hakkındaki iddialara ilişkin İsmail Küçükkaya'ya soruşturma! / VİDEO

Fox TV'de Çalar Saat programını yapan İsmail Küçükkaya, "Eşinde Bylock çıktı, hemen boşanma davası açtı" dediği Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan canlı yayında özür diledi. Ancak Küçükkaya "eşinde Bylock çıktı" iddiasının arkasında olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi hakkında bulundukları iddialardan dolayı İsmail Küçükkaya hakkında soruşturma başlatıldı. Küçükkaya ifadesi için başsavcılığa çağrıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın MİT tarafından gönderilen Bylock listelerinde eşinin telefonuna ByLock yüklediğinin ortaya çıkması üzerine boşandığı iddia edildi. İddiayı Twitter hesabından yalanlayan Kaya, "Hukuki işlemleri başlatıyorum" dedi. İsmail Küçükkaya kimdir? Fatma Betül Sayankaya "Eşinde Bylock çıktı" iddialarına ne dedi? İsmail Küçükkaya neden ifade veriyor detaylar haber özette...

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinde FETÖ’nün haberleşme ağı “ByLock” olduğu iddiasını gündeme getirmişti. Bakırköy Cumhuriyet Bassavcılığı ise Gazeteci İsmail Küçükkaya hakkında soruşturma başlattı. Fox TV'de Çalar Saat programını yapan İsmail Küçükkaya, "Eşinde Bylock çıktı, hemen boşanma davası açtı" dediği Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan canlı yayında özür diledi. Ancak Küçükkaya "eşinde Bylock çıktı" iddiasının arkasında olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan Kaya'nın eşiyle ilgili ortaya atılan 'ByLock' iddialarına Bakan Kaya'dan cevap gelmişti. Bakan Kaya, "İftiralara karşı gerekli hukuki işlemi başlatıyorum" ifadelerini kullanmıştı. İsmail Küçükkaya kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya "Eşinde Bylock çıktı" iddialarına ne dedi? İsmail Küçükkaya neden ifade veriyor? Detaylar haber özette...

"BAKAN KAYA'NIN EŞİNDE BYLOCK ÇIKTI, EŞİNDEN BOŞANDI" DEMİŞTİ

İsmail Küçükkaya, dün sabahki yayında "Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşinde Bylock çıktı. Bakan hemen boşanma davası açtı" dedi. Bunun üzerine Bakan Kaya sosyal medya hesabından "Bazı basın organlarında eşim ve şahsım hakkında yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır. İftiralara karşı gerekli hukuki işlemi başlatıyorum'' diye tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Bu çok açık bir itibar suikastıdır ve bu çok açık bir ahlaksızdır. (...) Bu FETÖ terör örgütünün ağzıdır. Televizyon kanalı ve bu kanalda sunuculuk yapanlar bilerek veya bilmeyerek bu terör örgütünün propagandasına kendilerini alet etmektedirler" demişti.

fatma_betAl_sayan_kaya

"BOŞANMA İÇİN ÖZÜR DİLERİM, BYLOCK SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

İsmail Küçükkaya bugünkü yayında "MİT'in Bylock listesini gördüğünü tekrarladı ve Aile Bakanı Kaya'dan "boşanma davası açtı" iddiası için özür dilerken, "eşinde Bylock çıktı" iddiasının arkasında olduğunu söyledi. "Bir Bylock listesi gördüm. Orada çok önemli iş adamları, bazı siyasilerin isimleri ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu. İşin arkasındayım, takibindeyim. Özel hayatlara girmek istemem, bir kadını asla rencide etmek istemem. Orada susmayı tercih ederim" diye konuşan İsmail Küçükkaya, "Olayın bir kısmında değil, öbür kısmında 'boşanma kararı aldı' demiştim canlı yayında. O kısma hiç girmemeliydim. Canlı yayında 3 saat konuşunca böyle şeyler oluyor. Haberin peşindeyimdir her zaman ama hiçbir zaman bir kadını üzmek istemem. Dolayısıyla üzdüysem, olayın özel hayata ilişkin kısmı nedeniyle bakandan, Fatma Betül Sayan Kaya'dan özür diliyorum, olayın bu kısmıyla ilgili. Ama haberimin özü konusunda takipte olduğumu da söylemek isterim" dedi.

"BYLOCK LİSESİNDE 2 ÖNEMLİ İŞ ADAMI DA VAR."

Gazeteci İsmail Küçükkaya, 'iki önemli iş adamı'nda bylock çıktığını öne sürerek, "Birinin Sarıyer'deki evine baskın yapıldı, ortalık karıştı. İktidara çok yakın, bir sivil toplum örgütünün de başında" dedi.

Bugünkü programında, MİT’in hazırladığı bylock listesini gördüğünü tekrarlayan Küçükkaya, milletvekilleri ve bazı işadamlarıyla ilgili de yeni bir iddia ortaya attı: “MİT’in ortaya çıkarttığı bir Bylock listesi var. Ankara’da falanca isim, filanca isim ve onun yakınları… İddialar ortalıklarda dolanıyor… Bilmediğiniz isimler var… İsmini şu anda vermeyeyim, dün sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyeyim” dedi.

ismail_kAAAkkaya_1

"POLİS SARIYER'DEKİ EVİNİ BASTI"

Küçükkaya, ardından da ismini vermediği iki işadamıyla ilgili şu iddialarda bulundu: “Çok önemli bir işadamı. İktidara çok yakın. Uluslararası ticari bağlantıları var, bir sivil toplum örgütünün de başında. Bylock çıkmış. Sarıyer’deki evine baskın yapılmış savcılığın talimatıyla. Ortalık karışmış, ismi bende saklı. Yüzde yüz kesin bilgi. Bir başka işadamı… Taaa Özal döneminden beri geliyor. Bylock çıkmış. Biri demiş ki sekreterimde çıktı.”

MİT’in Bylock listesi çıkardığını, Yargıtay’ın “Evet bu bir şifreli haberleşme programı” dediğini hatırlatan İsmail Küçükkaya, “İyi de herkese eşit muamele yapılıyor mu? Neden bu listeler açıklanmıyor? Aydınlık ve Cumhuriyet gazetesinde iki tane iddia vardı. Şu kadar milletvekili bu kadar bakanda Bylock çıktı diye. Susuyorlar, üzerine yatıyorlar” iddiasında bulundu.

ismail_kAAAkkaya_3

"BYLOCK LİSTESİNİ GÖRDÜM"

İnternethaber’in haberine göre, Küçükkaya bugünkü yayında MİT’in bylock listesini gördüğünü tekrarladı ve şunları söyledi: “Bir bylock listesi gördüm. Orada çok önemli işadamları, bazı siyasilerin isimleri ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu. İşin arkasındayım, takibindeyim.

BAKANDAN "BYLOCK" İDDİALARINA YÖNELİK AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın MİT tarafından gönderilen Bylock listelerinde eşinin telefonuna ByLock yüklediğinin ortaya çıkması üzerine boşandığı iddia edildi. İddiayı Twitter hesabından yalanlayan Kaya, "Hukuki işlemleri başlatıyorum" dedi.

“FATMA BETÜL HANIM’DAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Hükümet cephesinden gelen açıklamaların ardından İsmail Küçükkaya, Fox TV’deki bu sabahki programında tekrar konuya değindi.

İsmail Küçükkaya, “Haberimin arkasındayım, 26 yıllık bir gazeteciyim. Benim yaptığım haber, devletin FETÖ’yle mücadelesine destek bağlamında bir haberdi. Çok önemli işadamlarının da olduğu bir liste gördüm. Orada bazı siyasilerin yakınları ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu.

Boşanma kararı aldı demiştim o kısma hiç girmemeliydim. Olayın özel hayat ilişkin kısmıyla ilgili bakandan, Fatma Betül Hanım’dan özür diliyorum” dedi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen bylock listelerinde Sayın Bakanın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın bylock kullanıcısı olduğuna dair iddialar gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen bylock listelerinde Sayın Bakanın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır. FETÖ ve tüm terör örgütleri ile mücadelemiz bütün hedef saptırma gayretlerine rağmen aynı kararlılıkla devam edecektir."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Bassavcılığı, Gazeteci İsmail Küçükkaya hakkında soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi hakkındaki sözlerine ilişkin İsmail Küçükkaya hakkında "Kamu görevlisine hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ismail_kAAAkkaya_2

İSMAİL KÜÇÜKKAYA KİMDİR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya attığı iftira ile gündeme gelen İsmail Küçükkaya aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte İsmail Küçükkaya'nın biyografisi

1970 yılında dünyaya gelen İsmail Küçükkaya aslen Simav Kütahyalıdır. Türk gazeteci ve sunucu olan Küçükkaya 1993 senesinde Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olmuştur.

İlk olarak 1991 yılında Hürriyet Gazetesi'nde başladığı muhabirlik görevine daha sonra Sabah ve Star gazetelerinde devam etmiştir.

2000 yılında Akşam Gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Küçükkaya 2003 yılında Skytürk Televizyonu Ankara Temsilciliği görevine getirilmiştir.

2008 yılında Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini getirilen Küçükkaya Haziran 2013'e kadar bu görevini sürdürmüştür.

İsmail Küçükkaya son olarak 2013 yılından beri Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programı sunuculuğunu yapmaktadır.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.