Bakan Pakdemirli: Yunanistan'ın uçak talebi var, değerlendirmeye çalışıyoruz

Bakan Pakdemirli, Bakan Kurum, Bakan Soylu ve Bakan Karaismailoğlu, Marmaris'te önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangın olmadığını belirten Bakan Pakdemirli, "Yunanistan'ın uçak talebi var. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmaris Öğretmenevinde açıklamalarda bulundu.

Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangın olmadığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin açıklamaları şöyle:

"Genel itibarıyla Muğla'daki tüm yangınlarla ilgili durum iyiye doğru gidiyor.

47 ilde 240 orman yangınıyla mücadele ettik. 235’i kontrol altında. 1 İlde 5 orman yangınıyla alakalı çalışmalar sürüyor. Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas-Yatağan, Karaköy, bunu Çine- Akçaova olarak da adlandırabiliriz. Isparta Sütçüler yangınını kontrol altına aldık. Antalya- Kaş, Hatay-İskenderun, İzmir Urla-Torbalı, Manisa yangınlarıyla, Dalaman havalimanını tehdit eden ve ayrıca Datça’da çıkan yangını da gün içerisinde kontrol altına aldık.

89 hava aracının günlük koordinasyonunu yapmak durumunda kalıyoruz. Bu hakikaten zor bir operasyon. Normal şartlarda ormanın taşıdığı yükün çok daha ötesinde. Her sabah gün doğumuyla beraber dört ayrı dilde brifing hava araçlarının güne başlaması var.

Muğla'da 16 orman yangını meydana geldi. 6 uçak, 39 helikopter, 630 arazöz, 128 iş makinesi ve 3 bin 600 personel görev yaptı. 10 jandarma helikopteri çok kısa bir süre içinde bambi takarak su atmaya bizlere katıldı. Muğla'da şu ana kadar 10 bin 400'e yakın sorti yapıldı, 180 bin ton su atıldı.

Yunanistan'ın uçak talebi var. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan'a sağlıyor olacağız.

6 ilde 22 ilçe, 172 köyde 7 bin 220 çiftçinin hasar tespiti yapıldı.

Yanan yerlerin başka maksatla kullanılması söz konusu değil. Buralar yeniden ağaçlandırılacak. Ekim ve Kasım aylarında ilk yağmurlarla beraber ‘Geleceğe nefes’ kampanyasıyla 252 milyon fidanı, yani 84 milyon vatandaşımız için üçer tane fidanı Ekim ve Kasım ayı sonuna kadar dikiyor olacağız.

2 işçi soğutma çalışmaları sırasında uçurumdan yuvarlandı. Helikopterle hastaneye kaldırıldılar. Hayati tehlikeleri yok. Orman kahramanlarımıza geçmiş olsun.

TARSİM'le alakalı bir hafta içerisinde tüm ödemeleri gerçekleştireceğiz. Bugün Antalya'ya 9 milyon lira daha gönderdik."

Bakan Pakdemirli: Yunanistan'ın uçak talebi var, değerlendirmeye çalışıyoruz

Bakan Pakdemirli: Yunanistan'ın uçak talebi var, değerlendirmeye çalışıyoruz - Resim : 2

Bakan Pakdemirli: Yunanistan'ın uçak talebi var, değerlendirmeye çalışıyoruz - Resim : 3


Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"Muğla'da 2 bin 923 bina incelendi,173 bina, 230 bağımsız birimin yangından etkilendiğini, ağır hasarlı ve yıkık olduğunu tespit ettik.

Termik santralimizin bulunduğu bölgeyi, üçü mobil, 10 adet izleme istasyonu ile izliyoruz. Yaptığımız incelemeye göre yüksek risk arz eden tehlikeli bir seviye olmadığı tespit edilmiştir. Tüm riskler anlık takip edilmektedir."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, “Ülkemizin bütün kurumlarının el birliği ile büyük bir afetin üstesinden geldik. Bugün öğleden sonra Dalaman Havalimanı yakınlarında bir yangın başlamıştı. Çok güçlü bir şekilde müdahale edilerek kısa sürede söndürüldü. Dalaman'daki uçuşlarla ilgili herhangi bir sıkıntı olmadı. Basına yansıyan bazı olumsuz haberler olmuştu. Trafik normal seyrinde devam etti. Dalaman'da ve bütün havalimanlarımızda olduğu gibi. Dalaman Havalimanı yangınla mücadelede en önemli üslerimizden biri. Koordinasyon ve lojistik destek verilmektedir” dedi.

 

Bakan Pakdemirli: Yunanistan'ın uçak talebi var, değerlendirmeye çalışıyoruz ile ilgili etiketler Marmaris Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.