Bakan Özhaseki: Depremzedelere konutları ekim ayında verilmeye başlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedelere konutlarının ekim ayında verilmeye başlanacağını açıkladı.

11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaraları sarmak için çalışmalar sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Deprem bölgesindeki konutların ilk etabının teslimlerinin Ekim, Kasım ve Aralık ayı gibi yapılacağını açıkladı.

Özhaseki "İlk etapta 180 bin civarında ihale yapıldı. Bunların teslimatları Ekim, Kasım, Aralık ayı gibi yapılacak ve ilk hak sahibi vatandaşlarımız, o yerlere gidip o güvenli konutlarına kavuşacak. Bundan sonra ne olursa olsun fay hatları ve kırıkları üzerinde yapılaşma olmayacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki: Depremzedelere konutları ekim ayında verilmeye başlanacak ile ilgili etiketler Mehmet Özhaseki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.