Bakan Özhaseki: "Bu işin tek çözümü kentsel dönüşümdür"

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da hazırlanan afet konutları için düzenlenen programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem ülkesiyiz ve bu işin tek bir çözümü var o da kentsel dönüşümdür." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden en çok etkilenen bölgelerden olan Malatya'da bir programa katıldı.

Akçadağ Eğin Köyü Afet Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Bakan Özhaseki, önemli açıklamalarda bulundu.

"TEK ÇÖZÜM KENTSEL DÖNÜŞÜM"

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

Deprem ülkesiyiz. Kaç canımızı toprak altına verdik... Bu işlerin tek bir çözümü var, kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşümden başka çözüm yok. Bilen varsa söylesin o fikirlere de açığız. Bir taraftan tüm Anadolu için ve bu bölge için özel bir genel müdürlük kurduk, bir yandan da Marmara Bölgesi için özel bir genel müdürlük kurduk. Kentsel dönüşümün önünde ne kadar engel varsa bunları aşacak şekilde kanun metnini hazırladık.

"ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRECEĞİZ"

Deprem şurası dedik bütün bilim adamlarını topladık, akademisyenleri, belediyelerimizi çağırdık. Her ne dedilerse not aldık. İstanbul'da a b c partili herkesi çağırıp dinledik bir tarafa not ettik. Bizim Bakanlık olarak bilgi birikimiz var onları da not ettik sonra Meclis'te Cumhur İttifakı'na anlattık. Diğer parti üyelerini de çağırıp anlattık. Bütün bunların neticesinde ortaya bir metin çıktı bunu da kanun haline getirdik. Artık önümüzde kimse duramaz, çok hızlı bir şekilde bu kentsel dönüşüme gireceğiz.

Bakan Özhaseki: "Bu işin tek çözümü kentsel dönüşümdür" ile ilgili etiketler Mehmet Özhaseki deprem Malatya kentsel dönüşüm
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.