Bakan Özer: 60 yıllık özlem giderilmiş oldu

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanun özlemi dün itibarıyla TBMM'de yasalaştı ve artık 60 yıllık özlem de giderilmiş oldu" dedi. Özer, ayrıca, "İkinci dönemin tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'a ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özer, 7 Şubat'ta 81 ilde ikinci dönemin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Tüm süreci Sağlık Bakanlığı ile koordineli yürüttüklerini kaydeden Özer, "İkinci dönemin tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum" dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bakan Özer, öğretmenlere mahsus meslek kanunun dün TBMM'den geçtiğini belirterek, "Bugün Milli Eğitim Bakanlığı için çok önemli bir gün. 1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanun özlemi dün itibarıyla TBMM'de yasalaştı ve artık 60 yıllık özlem de giderilmiş oldu. Bu sürece destekleri adına Cumhurbaşkanı'mıza hem şahsım hem öğretmenler hem de Milli Eğitim Bakanlığı adına en içten şükranlarımız arz ediyorum. İnşallah bundan sonra öğretmenlerimizi her anlamda desteklemeye her zaman yanında olduğumuz gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

BAKAN ÖZER: ÖĞRETMENLERİMİZİ KUTLUYORUM

Pandemi sürecinde salgınla mücadelenin en büyük kahramanlarının birinin öğretmenler olduğunu belirten Bakan Özer, "Öğretmenlerimiz 5 ay boyunca maskeyle devam etti ve aşılanma oranları da tüm Türkiye'nin ortalamasının üzerinde olduğu gibi özellikle kıta Avrupası ve diğer ülkelerdeki haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam eden ülkelerin öğretmenlerinin aşılanma oranlarının çok üzerinde gerçekleşti. O nedenle öğretmenlerimizİ kutluyorum ve yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun da tüm öğretmenlerimize milli eğitim camiamıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bakan Özer: 60 yıllık özlem giderilmiş oldu ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanı mahmut özer Öğretmenlik Meslek Kanunu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.