Bakan Nebati'den zarar eden vatandaşa çağrı: 'Döviz gidiyor' diyene dava açın

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dövizdeki hareketlilik sırasında yanlış yönlendirmeler sonucu zarar eden vatandaşa seslenerek, "Ben zarar eden bütün vatandaşlara açık çağrıda bulunuyorum; kim ki 'döviz gidiyor, kendinize tedbir alın ve adımlarınızı atın diyorsa dava açın. Bunlar sizi yanlış şeye yönlendirdiler" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk canlı yayınında ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

Nebati'nin açıklamaları şöyle:

Tamamen psikolojik bir harpti, bu harpte zirveye ulaştılar 20 Aralık'a kadar. Küçük yatırımcılara zarar veren de onlardır. Sahte belgeler yayınladılar. 52 firma bu yıl halka açıldı, tarihi rekor kırıldı. Bunları da öyle bir noktaya getirdiler ki gerçekliği olmayan bir şekilde küçük yatırımcıyı Döviz almaya ikna ettiler.

MB başkanlığı yapmış bir kişi "Tam alım zamanı, gidin alın" diyorsa, hayatının en büyük falsosunu yaptı. Bizim açımızdan da en önemli kazanım şu: Size kılavuzluk yapanın derdi siz değilsiniz, derdi başka bir şey.

'DÖVİZ GİDİYOR' DİYENE DAVA AÇIN'

Ben zarar eden bütün vatandaşlara açık çağrıda bulunuyorum: Kim ki 'döviz gidiyor, kendinize tedbir alın ve adımlarınızı atın diyorsa dava açın. Bunlar sizi yanlış şeye yönlendirdiler.

"RAHAT UYUMAK İSTİYORSANIZ KUR KORUMALI MEVDUAT HESABINA GEÇİN"

20 Aralık'ta bu açıklamaları cumhurbaşkanımız dışında herhangi bir kişi yapmış olsaydı aynı etkiyi görebilecek miydik? Ben sanmıyorum. Çarpılan küçük yatırımcı için yapılabilecek hiçbir şey yok. Kendi kararlarıyla yaptılar, dövizi alan, satan onlar. Akşam rahat uyumak istiyorsanız kur korumalı mevduat hesabına geçin.

Bakan Nebati'den zarar eden vatandaşa çağrı: 'Döviz gidiyor' diyene dava açın ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.