Bakan Nebati'den enflasyon ve büyüme açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Bankalar Birliği 65. Olağan Genel Kurulunda önemli açıklamalar yaptı.. Bakan Nebati açıklamasında bankacılık sektörünün aktif büyüklüğünün 10 trilyon TL'yi geçtiğini bildirdi ve büyümeye ilişkin, "Göstergeler ilk çeyrekte yüzde 7 büyümeye işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Bankalar Birliği Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Nebati, bankalardaki kredi büyümesini yakından takip ettiklerini söyledi.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

"Reel sektörümüzün büyük yatırımlar yapabilmesi ve ölçeğini bulabilmesi için ihtiyaç duyduğu kaynağı bulabilmesi kritik önem arz ediyor, bu nedenle bankacılık sektörünün faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Finansal sistemin içerisinde yaklaşık yüzde 85'lik paya sahip sektörün aktif büyüklüğünün milli gelire oranı yüzde 41 seviyesinde.  Krediler 5.5 trilyon TL'ye, mevduatlar 6 trilyon TL'ye ulaşmış durumda. 

Kredi büyümelerini yakından takip ediyoruz. Bankacılık sektörü olası şoklara karşı dayanıklı. Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 10 trilyon lirayı aştı. Sektörün yeterlilik oranı yüzde 20,4 oranında. Tahsili gecikmiş alacak oranı yüzde 2.9 gibi düşük bir oranda. 

 

Türkiye Ekonomi Modeli'mizle kararlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. İlk çeyrekte güçlü ve dengeli büyüme eğilimi sürüyor. Sanayimizin milli gelir içindeki payının ileri dönemlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Öncü göstergeler büyümenin yıllık yüzde 7 gerçekleşeceğini gösteriyor.

ENFLASYON

Enflasyonun ardındaki yapısal etmenlere ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimiz. Gıdada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tarımda temel girdilere yönelik çeşitli çalışmalarımızı sürdürüyoruz, destek oluyoruz. Kur Korumalı Mevduat gibi yenilikçi metodlarla döviz kurunun enflasyon üzerindeki etkisini azalttık. Fiyat istikrarını kalıcı olarak sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Enflasyonu sadece devletin çözeceği bir sorun gibi görmüyoruz. Milletimizi enflasyon baskısı altında ezdirmemek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

 

Bakan Nebati'den enflasyon ve büyüme açıklaması ile ilgili etiketler nureddin nebati
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.