Bakan Nebati: Hiç kimse devreye girmedi, o gece dövizini bozdurmak için insanlar yarıştı

Canlı yayında Türkiye'nin yeni ekonomi modelini ve yeni finansal araçlarını anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 20 Aralık gecesi kimsenin devreye girmediğini, vatandaşların döviz bozdurmak için yarışa girdiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, A Haber - A Para ortak yayında ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kur korumalı TL mevduat sistemini duyurmasının ardından döviz kurunun rekor düşüş yaşandığı 20 Aralık 2021'i 'tarihi bir gün' olarak değerlendiren Bakan Nebati, o gece kimsenin devreye girmediğini, insanların dövizini bozdurmak için yarışa girdiğini söyledi.

Nureddin Nebati şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız modeli açıkladı. Bireylerimiz 20 Aralık'ta dövizlerini bozdurmaya başladı. 20 Aralık tarihi bir gündür. Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır. Ekonomi ve siyasal literatüre de girdi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın güvenilirliği ve itibarını da görmüş olduk. Kur ataklarını pazartesi günü bitirdik. O gece dolar satılmadı. Kamu Bankaları devreye girmedi. Hiç kimse devreye girmedi. Bireysel satıcılar devreye girdi. Birbirleriyle yarıştılar."

 

 

Bakan Nebati: Hiç kimse devreye girmedi, o gece dövizini bozdurmak için insanlar yarıştı ile ilgili etiketler 20 Aralık nureddin nebati kur korumalı tl mevduat sistemi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.