Bakan Nebati, Cumartesi günü yeni altın ve enflasyon paketini açıklayacak

Cumartesi günü iş dünyasıyla bir araya gelecek olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yastık altındaki altınlar ve enflasyon hakkında yeni bir programın duyurusunu yapması bekleniyor.

Bu hafta İngiltere’nin başkenti Londra’da uluslararası bankacı ve yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmeler bulunan bakan Nebati, yakın zamanda yastık altındaki altınlarla ilgili bir paketin duyurulacağını açıklamıştı.

Cumartesi iş dünyasıyla bir araya gelecek olan bakanın hem enflasyonla ilgili yeni mücadele programının detaylarını açıklaması hem de altın ile ilgili yeni bir paketin duyurusunu yapması bekleniyor.

Enflasyon için planlanan yeni program kapsamında yürütülen çalışmada iş dünyası ve kamunun aktif rol üstleneceği belirtilirken, bu adımın enflasyonun düşürülmesi konusunda etkili olması hedefleniyor.

YASTIK ALTINDA 5 BİN TON ALTIN

Bakan Nebati'ye göre Türkiye’de yastık altında 5 bin ton altın tutulurken, bu miktarın ekonomik karşılığının 250-350 milyar dolar dolaylarında olduğu tahmin ediliyor.

Cumartesi günü gerçekleşecek görüşmede açıklanması beklenen bir diğer paket ise 60 milyar liralık kefalet limiti bulunan Kredi Garanti Fonu'na ilişkin olacak.

Bakan Nebati, Cumartesi günü yeni altın ve enflasyon paketini açıklayacak ile ilgili etiketler altın nureddin nebati ekonomik paket
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.