Bakan Muş'tan dikkat çeken açıklama: Biz de fiyatlarda gevşeme bekliyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kur Korumalı TL Mevduat hesabı müjdesinin ardından dolar kuru tarihi düşüş yaşamıştı. 11 TL seviyelerine düşen dolar kuru sonrası gözler gıda fiyatlarına çevrildi. Bakan Muş gıda fiyatlarında indirip olup olmayacağı konusunda "Biz de fiyatlarda bir gevşeme bekliyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin merak edilen sorularını yanıtladı. 

GIDA FİYATLARINA DEĞİNDİ

Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kur korumalı TL mevduatı sisteminin açıklanması ile döviz kurunda sert bir düşüş yaşanmasına ilişkin konuşan Muş, gıda fiyatlarına da değindi.

 

"BİZ DE FİYATLARDA BİR GEVŞEME BEKLİYORUZ"

Doların 18 lira seviyelerinden 12 TL seviyelerine kadar inmesinin gıda fiyatlarına indirim olarak yansıyıp yansımayacağına ilişkin bir soru üzerine Muş, "Döviz kurundaki düşüşe bağlı olarak biz de fiyatlarda bir gevşeme bekliyoruz." dedi.

 

İTO VE ATO DA ÜYELERİNE GÜNCELLEME ÇAĞRISI YAPMIŞTI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de dün, ekonomideki gelişmeler sonrasında bir açıklama yapmıştı. Avdagiç, "Fiyatlar roket hızında çıkıp paraşüt hızında inmemeli. Üyelerimize açık çağrıda bulunuyorum, fiyatlara acilen güncelleme yapılmalı." ifadelerini kullanmıştı.

 

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, da "ATO üyelerimize ve reel sektöre sesleniyorum, mevcut koşulları kendi işlerimize adapte edelim, kurlardaki gerilemeyi dikkate alarak fiyatlarımızı revize edelim" demişti.

 

 

Bakan Muş'tan dikkat çeken açıklama: Biz de fiyatlarda gevşeme bekliyoruz! ile ilgili etiketler İndirim Gıda bakan muş fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.