Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ziyaretiyle ilgili flaş erteleme!

ABD'nin görevden alınan Dışişleri Bakanı Tillerson ile görüşmek için 19 Mart'ta Washington'a gitmeye hazırlanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinin ertelendiği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy: 19 Mart'ta Washington'da yapılacak Menbiç görüşmelerinin ertelendiğini açıkladı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Tillerson, varılan mutabakat çerçevesinde Menbiç'te YPG sonrası dönemi konuşacaklardı.

Türkiye ile ABD arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele, Irak ve Suriye konularında görüşmeler yapılması için üç teknik komite kurulmuştu. Bunlardan Suriye komitesinin ilk toplantısı, kısa süre önce ABD'de yapılmıştı.

Ancak önceki gün Tillerson, Trump tarafından ani bir kararla görevlden alınmış yerine de CIA direktörü Mike Pompeo'yu getirmişti.

Tillerson 31 Mart'a kadar görevinin başında olacağını açıklamıştı.

Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile dün Moskova'da yapılan Türkiye-Rusya 6. Ortak Stratejik Planlama Grubu (OSPG) toplantısında bir araya gelmiş ve "19'unda Washington'da bir görüşmemiz olacaktı ama şimdi Rex Tillerson görevden ayrıldığı için bu ertelenebilir. Ne yapacağımızı görüşüyoruz." demişti.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ziyaretiyle ilgili flaş erteleme! ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Mike Pompeo tillerson Dışişleri Menbic
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.