Bakan Kurum kiracılara müjdeyi verdi! Yüzde 25 zam sınırı uzatılıyor

Son dönemde yaşanan fahiş kira artışları sonrası bir düzenleme yapılmış ve konutlarda kira artışlarına 1 Temmuz 2023'e kadar yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Düzenlemenin bitmesine aylar kala kiracıların yüreğine su serpen açıklamayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptı. Kurum zam sınırı uygulamasının süresinin uzatılacağını açıkladı.

Türkiye genelinde yaşanan fahiş kira artışlarında kiracıları korumak amacıyla Haziran 2022'de yüzde 25 zam sınırlamazı düzenlemesi getirilmişti. Bu süre 1 Temmuz 2023'te sonra eriyor.

Düzenlemenin sonra ermesiyle ev sahipleri, sınırlama öncesinde olduğu gibi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ‘TÜFE 12 ay ortalaması’ dikkate alınarak kiracılara bu oranda zam yapacak.

ZAM SINIRI UYGULAMASI UZATILIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklama ile kiracılara müjdeyi verdi. Kurum, konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek olan düzenlemeyi uzatacaklarını açıkladı.

Konut kira artışını sınırlayan düzenlemenin 2023'ün 7'nci ayına kadar geçerli olduğunu hatırlatan Kurum, 7'nci aydan sonra bunu uzatacaklarını, piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarını söyledi.

Bakan Kurum kiracılara müjdeyi verdi! Yüzde 25 zam sınırı uzatılıyor ile ilgili etiketler kiracı zam Murat Kurum
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.