Bakan Kurum: Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaşanan afetlerde milletin yanında olduklarını ve yaraları sarmak için zamanla yarıştıklarını belirterek, "Elazığ ve Malatya’da, Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Doğanyol ilçesinde TOKİ tarafından yapılan konutlarda incelemede bulundu. İncelemenin ardından Doğanyol meydanında gerçekleştirilen Halk İftarı Programı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kurum, ülkede nerede bir afet yaşanırsa aynı şuurla koştuklarını belirterek, “Bu şehir, bu köyler 85 milyonu yasa boğan bir afet bir yaşadı. O kara günde devlet-millet el eleydik. Van’a, İzmir’e, Giresun’a, Kastamonu’ya nasıl koştuysak, Elazığ’a, Malatya’mıza da aynı şuurla koştuk” diye konuştu.

"CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜNÜ BAŞLATTIK"

Elazığ ve Malatya depreminde söz vermiş oldukları gibi hızlı bir şekilde dönüşümü başlattıklarını ifade eden Kurum, “Söz verdiğimiz gibi hızlı bir şekilde; Elâzığ ve Malatya’da, Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık. İki şehrimizde toplam 36 bin konut, 25 okul, 18 cami, 1.150 ahırın yapımını büyük oranda tamamladık. Malatya’da inşa ettiğimiz 7.007 konutumuzun hamdolsun şu ana kadar 4.387’sini teslim ettik. Kalanları da önümüzdeki aylarda inşallah sizlere teslim edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Kurum: Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık! ile ilgili etiketler çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.