Bakan Kurum: 2035'e kadar kentsel dönüşüme girmemiş binamız kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşalı vatandaşlarla iftar programında bir araya geldi. Bakan Kurum, "2035 yılına geldiğimizde Türkiye’nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ramazan ayının 8'inci gününde Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi'nde tamamlanan 1. Etap ve Sarıgöl 12B kentsel dönüşüm projelerinde oturan hak sahipleriyle iftarda bir araya geldi.

“MALATYA'DA 5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREMLE SARSILDIK"

İftar programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bakın daha birkaç saat önce, biz buraya gelirken Malatya Pütürge’de 5.2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldık. Hemen il müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. En büyük tesellimiz şu an için herhangi bir can kaybının ve yaralanmanın olmamasıdır. Ben aziz milletimize, Malatya’mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin.

"BUGÜNE KADAR 3 MİLYON KONUTUMUZU DÖNÜŞTÜRDÜK"

İşte bu depremlerde acıların yaşanmaması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında başlattığı ve Türkiye’nin en büyük şehircilik hareketi olan Kentsel Dönüşüm Seferberliği ile 81 ilimizin tamamında afetlere karşı risk taşıyan tüm binaları yeniliyoruz. Bugüne kadar 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. Yani 12 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Şu anda ülkemizin dört bir yanındaki şantiyelerde 120 milyar lira yatırım bedeliyle, 350 bin kentsel dönüşüm ve sosyal konut inşa çalışmalarımız sürüyor. İnşallah 2035 yılına geldiğimizde Türkiye’nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak.



Bakan Kurum: 2035'e kadar kentsel dönüşüme girmemiş binamız kalmayacak! ile ilgili etiketler çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.