Bakan Koca'dan yeni çağrı: "Lütfen bugün aşınızı yaptırın"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada "Aşınızı yaptırın" mesajı verdi. Bakan Koca, "Aşılarını yaptırdığı halde Covid-19’a yakalanan ve hasta olan da var. Ama hiçbiri keşke aşı olmasaydım demedi" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aşı yaptırmayanlara uyarı geldi. Bakan Koca, aşı olduğu halde hastalananların hiçbir şekilde 'keşke aşı olmasaydım' demediğinin altını çizerek, "Lütfen bugün aşınızı yaptırın" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Aşılarını yaptırdığı halde Covid-19’a yakalanan ve hasta olan da var. Ama hiçbiri keşke aşı olmasaydım demedi. Aşı hakkında en gerçekçi fikre sahip olanlar Covid-19’u aşı yardımıyla atlatanlardır. Lütfen bugün aşınızı yaptırın."

KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 362 bin 213 Covid-19 testi yapıldı. 28 bin 465 kişinin testi pozitif çıktı, 198 kişi yaşamını yitirdi.

Bakan Koca'dan yeni çağrı: "Lütfen bugün aşınızı yaptırın"

Bakan Koca, vaka sayılarıyla ilgili yaptığı açıklamada aşı uyarısı yaptı. Aşının herkesin korunması için önemli olduğunun altını çizen Bakan Koca şunları söyledi:

"Toplum bağışıklığı elde edilene kadar maalesef yayılım devam edecek. Şu an, aşılanma oranının seviyesi aşı olmayanlar için güvence değildir. “Nasılsa başkaları aşı oldu ben olmasam da olur” düşüncesi yanlıştır. Aşı, birinci derecede, aşı olan kişileri koruyor.

İkinci doz ve hatırlatma dozu aşılarının zamanı gelen çok sayıda vatandaşımız var. Vakit kaybetmeden aşılarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu, önce kendileri sonra tüm toplum için hayati önemde bir davranıştır. Salgınla mücadelede sağlığınız için kararlı ve ısrarcıyız."

Bakan Koca'dan yeni çağrı: "Lütfen bugün aşınızı yaptırın" ile ilgili etiketler Fahrettin Koca aşı çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.