Bakan Koca'dan Nurdağı ve İslahiye için uyarı: Şebeke suyu içmeyin

Gaziantep'te açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gaziantep'te İslahiye ve Nurdağı'nda şebeke suyu kullanılmamalıdır." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Osmaniye, Nurdağı ve Islahiye’de çalışmaları yerinde inceledi. Gaziantep'te açıklamalarda bulunan Bakan Koca şunları söyledi:

"GAZİANTEP'TE CAN KAYBI 3.897"

"Bugün Osmaniye, Nurdağı ve Islahiye’de çalışmaları yerinde inceledik. 6 Şubat ve sonrasında birbirini izleyen depremler sebebiyle İslahiye’de 1.347, Nurdağı’nda 2.170 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gaziantep genelinde can kayıplarımız 3.897’ye ulaştı. Osmaniye’de 993 hayat kaybettik.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbimiz yakınlarına sabır, metanet versin. Yaralılarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Bizler, savaşta, afetler karşısında, gücünü birleştirmiş, şartlara teslim olmamış bir büyük milletiz. Biliyor ve inanıyoruz: Bugünlerin üstesinden geleceğiz. Deprem 11 ilimizde 13,5 Milyon insanımızı o şiddetiyle bir anda etkiledi, fakat aynı anda 70 ilimizde bütün insanlık duygularını da harekete geçirdi.

Deprem toprakta yarılmalar meydana getirdi ama diğer 70 ilimizi alıp, 11 afet şehrine adeta komşu yaptı. Devletimizin tüm kurumları büyük devlet ne demektir, bunun tarihi cevabını vermek için yarıştı. Bu böyle devam edecek. Müsterih olalım. Her yeni günün akşamında acımız daha çok teselli bulmuş, darlığın yerini varlık almış olacak.

ŞEBEKE SUYU UYARISI

Afetten hasarlı Gaziantep'te su klonlama işlemleri düzenleme olarak yapılmaktadır. Bugüne kadar 730 su örneği alınmış, 512'si sağlık açısından uygun, 103 ise uygun bulunmamıştır.

Gaziantep'te İslahiye ve Nurdağı'nda şebeke suyu kullanılmamalıdır."

OSMANİYE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Osmaniye’deki çadır kentte depremzedeleri ziyaret etti. Bakan Koca, "Talebiniz olduğunda her türlü eksiği tamamlama noktasında yanınızdayız. Rabbim benzer felaketleri milletimize yaşatmasın" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 il arasında yer alan Osmaniye’ye gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Koca, ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya katılarak kentteki sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan Fahrettin Koca daha sonra Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Kara ile birlikte Masal Park yanındaki alanda kurulan çadır kenti ziyaret etti. Oyuncak hediye ettiği çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Koca, depremzede aileleri de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Devletin, bütün imkanlarıyla yaraları sarmak üzere seferber olduğunu kaydeden Bakan Koca, "Eksiğimiz olabilir mi olabilir. Talebiniz olduğunda her türlü eksiği tamamlama noktasında yanınızdayız. Rabbim benzer felaketleri milletimize yaşatmasın” diye konuştu.

Bakan Koca'dan Nurdağı ve İslahiye için uyarı: Şebeke suyu içmeyin ile ilgili etiketler Fahrettin Koca İslahiye Nurdağı Gaziantep
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.