Bakan Koca yeni uygulamayı duyurdu: Uzaktan Sağlık Hizmeti Projesi kapsamında uygulanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Uzaktan Sağlık Hizmeti Projesi kapsamında başlatılan yeni düzenlemeyi duyurdu. Bakan Koca, yatağa bağımlı hastaların sağlık raporlarının artık evlerinde düzenleneceğini belirterek, uygulamanın pilot illerde başladığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Uzaktan Sağlık Hizmeti kapsamında hayata geçirilen yeni uygulamayı duyurdu. Bakan Koca, yatağa bağımlı hastaların sağlık raporlarının evlerinde düzenleneceğini söyledi.

Bakan Koca, böylece hastaların ihtiyacı olan tıbbi cihaz ve malzemelerin temini için hastaların evlerinden çıkmalarına gerek olmayacağının altını çizdi. Bakan Koca, uygulamanın pilot il olarak belirlenen Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladığını belirterek kısa sürede tüm Türkiye'de hayata geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. Yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporları artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı.

Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek. İhtiyaçları olan ilaç mama, bez ve tıbbi cihazları evlerinden çıkmadan almaları sağlanacak.

Yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladı. Uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

Bakan Koca yeni uygulamayı duyurdu: Uzaktan Sağlık Hizmeti Projesi kapsamında uygulanacak ile ilgili etiketler Fahrettin Koca uzaktan sağlık hizmeti sağlık raporu ev
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.