Bakan Koca Lübnan Sağlık Bakanı ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Beyrut Limanı'nda yaşanan patlama sonrası büyük bir felaket yaşayan Lübnan'ın Sağlık Bakanı Hasan ile telefon görüşmesi yaptı. Koca görüşmede Türkiye'nin AFAD koordinasyonundan ilaç, malzeme ve tıbbi personel göndereceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Koca, görüşmede AFAD koordinasyonunda Lübnan'a tıbbi ve insani yardım malzemesi taşıyacak olan uçakla, aynı zamanda koronavirüsle mücadele için gerekli olan ilaç ve malzemenin de gönderileceğini belirtti.

Patlamada yaralananların tedavisi için uzman hekim ve cerrahlardan oluşan 20 kişilik ekibin de bugün Lübnan'a gönderileceğini bildiren Koca, Türkiye'nin tüm imkanlarıyla Lübnan'ın yanında olduğunu ifade etti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan ise halkının bu zor günleri birlik ve dayanışma ile aşacağını söyledi ve desteği için Türk halkına ve hükümetine teşekkürlerini iletti.

Bakan Koca da görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından, "Beyrut’taki patlama nedeniyle LÜBNAN SAĞLIK BAKANI Dr. Hamad Hasan’la telefon görüşmesi yaptık. AFAD koordinasyonunda Lübnan’a tıbbi ve insani yardım göndereceğimizi, yaralıların tedavisi içinse 20 kişilik uzman hekim ekibimizin bugün Lübnan’a hareket edeceğini belirttik." mesajını paylaştı. 

Bakan Koca Lübnan Sağlık Bakanı ile görüştü

Bakan Koca Lübnan Sağlık Bakanı ile görüştü ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut AFAD Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hamad Hasan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.