Bakan Koca duyurdu: Türkiye'de beş maymun çiçeği vakası tespit edildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye'de 5 maymun çiçeği vakası tespit edildi. 4 hasta iyileşti, biri tedavi altında." dedi.

Bakan Koca, Türkiye'de 5 maymun çiçeği vakası tespit edildiğini duyurdu. Koca hastalardan 4'ünün iyileştiğini, birinin ise tedavi altında olduğunu bildirdi.

"ÜLKEMİZDE SIK GÖRÜLMEMESİNİN TEMEL NEDENİ..."

Bakan Koca, Türkiye'deki yeni maymun çiçeği vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu beş hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi. 1 hastamız ise izolasyonda. Sağlıkları yerinde, hiçbir sorun yok. Ülkemizde sık görülmemesinin temel nedeni çok yakın temasa ve kapalı ortamda yakın ve uzun süreli temasla bulaşmasıdır. Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır."

Türkiye'deki ilk maymun çiçeği vakasını 30 Haziran'da açıklayan Bakan Koca, bağışıklık sistemi yetersizliği olan 37 yaşındaki hastanın tecrit edildiğini söylemişti.

DÜNYADA YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

AA'da yer alan bilgilere göre; endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2'ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 23 Temmuz'da başta Avrupa olmak üzere dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği salgınını Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu (PHEIC) ilan etmişti.

DSÖ'nün 27 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 78 ülkeden 18 binin üzerinde vakanın doğruladığı, vakaların yüzde 70'ini Avrupa bölgesi, yüzde 25'ini de Amerika bölgesinin oluşturduğu bildirilmişti.

Maymun çiçeği virüsü nedeniyle şimdiye dek Nijerya, Brezilya, İspanya, Hindistan, Gana ve Peru'da can kayıpları yaşandı.

.

 

 

Bakan Koca duyurdu: Türkiye'de beş maymun çiçeği vakası tespit edildi! ile ilgili etiketler Bakan Koca maymun çiçeği
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.