Bakan Kaya'dan İhsan Şenocak mesajı...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yaptığı açıklamada "Pantolon giyen kız çocuğu okula giderse, o baba şöyle şöyle olur' gibi şeyler duyuyoruz bazen. İnanın bu beni herkesten daha fazla yaralıyor. Dinimizde, 'ilim Çin'de de olsa alınız' denirken, bir din adamının dini referans göstererek, kadınlar evde otursun, kadınlar şunu giymesin, bunu yapmasın demesi kabul edilemez. O tür hocalara itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Bakan Kaya, kadına şiddet ve bakanlığın önümüzdeki süreçlerde atacağı adımlarla ilgili yaptığı açıklamasında 'Pantolon giyen kız çocuğu okula giderse, o baba şöyle şöyle olur' gibi çeşitli açıklamalar yapan İhsan Şenocak'a üstü kapalı göndermede bulundu.

"O HOCALARA İTİBAR ETMEYİN"

Bakan Kaya şu ifadeleri kullandı;

"Diyanet'e bir kadın başkan yardımcısı atandı. Bunu çok önemli buluyorum. Bu ülkede kadın başbakan, bakanlar, milletvekilleri oldu ama Diyanet'te ilk kez bir kadın başkan yardımcısı var. Geçtiğimiz gün, başkanımız ve Huriye Hanım'la birlikteydik. Dedik ki, din eliyle özellikle kadınların ikinci plana atılmasının önüne geçmek zorundayız. Bunun için vaazlarda vs. daha fazla kadın haklarından, kadının dinimizdeki öneminden bahsetmeliyiz. 'Pantolon giyen kız çocuğu okula giderse, o baba şöyle şöyle olur' gibi şeyler duyuyoruz bazen. İnanın bu beni herkesten daha fazla yaralıyor. Dinimizde, 'ilim Çin'de de olsa alınız' denirken, bir din adamının dini referans göstererek, kadınlar evde otursun, kadınlar şunu giymesin, bunu yapmasın demesi kabul edilemez. O tür hocalara itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum."

Bakan Kaya'dan İhsan Şenocak mesajı... ile ilgili etiketler fatma betül sayan kaya ihsan şenocak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.