Bakan Karaismailoğlu’dan ‘Kanal İstanbul’ açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, dünyanın en büyük altyapı projelerinden biri olduğunu ifade ettiği Kanal İstanbul için, “Şu anda Kanal İstanbul çalışması yürüyor. Bir taraftan imar planları yapıldı. Ulaşım yolları devam ediyor.” dedi.

Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu.

"ULAŞIM YOLLARI DEVAM EDİYOR"

Kanal İstanbul hakkında konuşan Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul dünyanın en büyük altyapı projesi. Fizibiliteleri çıkmıştı, her şeyi hazır. Öncelikle ulaşım yolları yaparak ana ihaleye geçecektik. Kovid-19 salgın süreci, küresel dengeler oldu. Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattımızın önemli hattı yapılıyor. Kanal İstanbul'un altından tünelli geçecek. Şu anda Kanal İstanbul çalışması yürüyor. Bir taraftan imar planları yapıldı. Ulaşım yolları devam ediyor. Kanal İstanbul devletimizin bütçesinden para çıkmadan, kendi gelirleri ile kendini finanse edebilecek bir proje olarak hayata geçecek. Özellikle Karadeniz kıyısında dünyanın en büyük limanlarından bir tanesini yapacağız. Bu bir su yoludur. Yüzde 70 kanal formatında olan yerdir burası. Küresel dengelerin değişmesi, İstanbul Boğazı'na daha büyük baskı yapacak. Gemi sayıları artacak. Buna bir tedbir almak alternatif güzergah göstermek lazım. "ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu’dan ‘Kanal İstanbul’ açıklaması ile ilgili etiketler Kanal İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.