Bakan Karaismailoğlu: "Mevcut İBB yönetimi söz konusu metro hatlarını 10 yılda bitiremez"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Başakşehir- Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir İstasyonu'nunda incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, "İBB sorumluluğundaki; Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda bugün için tamamlanma oranı sadece yüzde 5'tir. Yine Bağcılar- Kirazlı- Halkalı Metro Hattı'nda yüzde 10 seviyesinde. Bu hızla mevcut İBB yönetimi söz konusu metro hatlarını 10 yılda bitiremez" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Başakşehir - Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro Hattı'nda incelemelerde bulundu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit de Karaismailoğlu'na eşlik etti. Bakan Karaismailoğlu istasyonda açıklamalarda bulundu. 

"70 BİN YOLCUYA HİZMET VERECEK KAPASİTEYE SAHİP"

"Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'mızın açılışına günler kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle metro hattımızı İstanbulluların hizmetine sunmak için gün sayıyoruz." ifadelerini kullanan Karaismailoğlu, "6,2 kilometre uzunluğundaki hattımızda Başakşehir Metrokent istasyonundan başlayarak; Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir Toplu Konutlar ve Kayaşehir Meydan istasyonları olmak üzere 4 istasyon bulunmakta. Metro hattımız Başakşehir-Kayaşehir arasında Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden geçerek tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar vasıtasıyla saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip. Acil gündemimiz, deprem bölgesi olmakla beraber Türkiye genelinde yapımları devam eden tüm projelerimizde çalışmalarımızı da başarıyla sürdürüyoruz." dedi.

"5 AYRI METRO HATTINDA DA İSTANBUL İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Bakan Adil Karaismailoğlu, "Hatırlayacağınız gibi mevcut İBB yönetimi, pandemi sürecinde büyük faydalar sağlayan dünyanın en modern hastanelerinden biri olan ve günlük yaklaşık 100 bin vatandaşımızın kullandığı bu hastanemizin karayolu bağlantısını yapmamıştı. Hastanenin Yolunu yapmadıkları gibi metro hattını da yapmayacaklarını bize bildirdiklerinde bu projeyi de derhal devraldık ve yapım çalışmalarına tekrar başladık. En hayati ihtiyacın sağlık hizmetlerine ulaşım olduğu pandemi döneminde vatandaşımızın canının tehlikeye atılmasına elbette izin vermedik. Projeyi devraldık ve karayolu bağlantısını bir ay gibi çok kısa sürede hızla tamamladık. Mevcut İBB yönetiminden devraldığımız yüzde 5 ilerleme seviyesindeki metro hattımız, faaliyetlerimiz neticesinde kısa sürede hızla ilerledi, test sürüşleri yapıldı ve işletmeye açılmaya hazırlandı. Toplam 10.250 metre tünel inşaatını bitirdik. 295 metre uzunluğundaki viyadük imalatlarını tamamladık. Ray işlerini 11 bin 595 metre ray döşeyerek tamamladık. 4 istasyonda toplam 32 bin 661 metrekare kapalı alan inşa ettik. Elektromekanik ve sinyalizasyon imalatlarını tamamladık. Son olarak testleri ve devreye alma işlerinin sonuna geliyoruz. Böylece İstanbullulara yeni bir hizmeti sunma gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Açılışını yapacağımız Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattının dışında 5 ayrı metro hattında da İstanbul için çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu: "Mevcut İBB yönetimi söz konusu metro hatlarını 10 yılda bitiremez"

"METRO HATTINA HAFRİYAT DÖKENLERDEN DE BAŞKA BİR ŞEY BEKLENMEZ"

Karaismailoğlu, "Bu hattı İBB'den devraldığımız sırada yine İBB nin sorumluluğunda olan ve aynı tarihlerde ihaleleri yapılıp yapımına başlanan İBB sorumluluğundaki; Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda bugün için tamamlanma oranı sadece yüzde 5'tir yine Bağcılar- Kirazlı- Halkalı Metro Hattı'nda da tamamlanma oranı malesef yüzde 10 da. Bu hızla söz konusu metro hatlarını mevcut İBB yönetimi 10 yılda bitiremez. Yapımından sorumlu oldukları metro hattına hafriyat dökenlerden de başka bir şey beklenmez. Bunların da hesabını milletimizin sandıkta soracağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. 20 yılda neyin sözünü verdiysek yaptık. 100 yılda tamamlanabilecek projeleri böylesi kısa bir süreye sığdırdık. Geçmişte yaptıklarımızdan gelen güvenle, yarınları da inşa edeceğiz" dedi.

Adil Karaismailoğlu, açılışı gerçekleştirilecek hatla birlikte, Kayaşehir - Mahmutbey arası seyahat süresinin 20 dakika, Metrokent - Bakırköy Özgürlük Meydan'ı arası seyahat süresinin 29 dakika, Metrokent - İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Bağcılar arası seyahat süresinin ise 23 dakika olacağını açıkladı. Hattın Metrokent İstasyonu'nda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy hattına Kayaşehir İstasyonu'nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattına entegre olacağı ve bu entegrasyonla Güngören-Bağcılar-Bahçelievler-Başakşehir ilçelerinin, İstanbul Havalimanı'na metro ulaşımının sağlanacağının bilgisini verdi. Karaismailoğlu, konuşması sonrası alandan ayrıldı.

Bakan Karaismailoğlu: "Mevcut İBB yönetimi söz konusu metro hatlarını 10 yılda bitiremez" ile ilgili etiketler İBB Adil Karaismailoğlu metro
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.